Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, λόγω καταναλωτικής εμπιστοσύνης – Στο -0,16% ο S&P 500, o Nasdaq -0,35%

Πτώση στη Wall, λόγω καταναλωτικής εμπιστοσύνης – Στο -0,16% ο S&P 500, o Nasdaq -0,35%
Μεταβλητότητα στη Wall...
Σχετικά Άρθρα
Ήπια πτωτικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή 12 Μαΐου, με τους τίτλους των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ να προσπαθούν να ανακάμψουν έπειτα από μία εβδομάδα με υψηλή μεταβλητότητα, λόγω του χαμηλού έξι μηνών που σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Michigan).
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τη δραστηριότητα στην Ουάσιγκτον, καθώς εντείνεται η ανησυχία σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,03%, στις 33.300 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε 0,16%, στις 4.124 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση 0,35%, στις 12.284 μονάδες.
γδφσδγφσσδγφσδγφ.JPG
Στο ταμπλό, οι περιφερειακές τράπεζες σημείωναν ευρεία άνοδο μετά την πτώση στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Ο δείκτης SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) σημείωσε αύξηση 0,64%.
Επιμέρους η Western Alliance κατέγραψε άνοδο 2% και η PacWest κατέγραψε πτώση 3%.
Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 11 Μαΐου οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν μεγάλη πτώση, αφού η PacWest δήλωσε ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα.
Περαιτέρω, οι μετοχές της Τesla «υποχώρησαν» 2,38%, αφ’ ης στιγμής ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk δήλωσε πως εγκαταλείπει τη θέση του διευθύνοντος στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις τιμές χονδρικής, σημάδι χαλάρωσης του πληθωρισμού, απέτυχαν να προστατεύσουν τους επενδυτές από τον φόβο της ύφεσης - ιδιαίτερα καθώς μερικές μετοχές συνεχίζουν να οδηγούν την αγορά.
«Είναι μια στερεοτυπική ιστορία» είπε ο Jason Hunter της JPMorgan.
«Η ανάπτυξη επιβραδύνεται και τα μετρητά εξαφανίζονται».

Στα μάκρο, άνοδο σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,4% τον Απρίλιο, μετά από πτώση 0,8% τον Μάρτιο, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Αυτή είναι η πρώτη άνοδος για τις τιμές εισαγωγών από τον Δεκέμβριο του 2022.

Παράλληλα, σε χαμηλό έξι μηνών υποχώρησε τον Μάιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ στον απόηχο της τελευταίας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων από την Federal Reserve - την 10η διαδοχική αύξηση - και ενώ συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στις περιφερειακές τράπεζες.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 57,7 μονάδες τον Μάιο από 63,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το University of Michigan.
Η τελευταία μέτρηση είναι η χαμηλότερη από τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο δείκτης για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες διαμορφώθηκε στις 64,5 μονάδες από 68,2 μονάδες τον Απρίλιο, ενώ ο δείκτης για τις προσδοκίες των καταναλωτών διολίσθησε στις 53,4 μονάδες από 60,5% μονάδες.

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή (12/5/2023), καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου αλλά και τα μακροοικονομικά δεδομένα.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,5%, στις 15.913 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE βρέθηκε στις 7.754 μονάδες, με άνοδο 0,31%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC κατέγραψε κέρδη 0,45%, στις 7.414 μονάδες
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 27.347 μονάδες, έπειτα από άνοδο 0,92%

Στα επιχειρηματικά, η γαλλική Societe Generale ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του α' τριμήνου, αν και οι μετοχές ήταν ελαφρώς χαμηλότερες στις αρχές των συναλλαγών. Η γερμανική Allianz διέψευσε τις προσδοκίες της, αλλά σημείωσε αύξηση κερδών 329%, αφού τα αποτελέσματα του περασμένου έτους επηρεάστηκαν από πρόστιμα και διακανονισμό για ένα από τα αμερικανικά κεφάλαιά της.

Στα μάκρο, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1% για το α' τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αλλά απροσδόκητη πτώση 0,3% τον Μάρτιο, καθώς ο τομέας των υπηρεσιών συρρικνώθηκε.
Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε χθες (11/5/2023) μια ευρέως αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,5%, καθώς επιδιώκει να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό που παραμένει πάνω από το 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης