Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Άνοιγμα στις ασφαλιστικές οι εξαγγελίες για μείωση ΕΝΦΙΑ και τηλεματική - Αύξηση 40% στο επίδομα τέκνου στο Δημόσιο

Άνοιγμα στις ασφαλιστικές οι εξαγγελίες για μείωση ΕΝΦΙΑ και τηλεματική - Αύξηση 40% στο επίδομα τέκνου στο Δημόσιο
Οι ψηφιακές εφαρμογές τηλεματικής για την οδική ασφάλεια λειτουργούν όπως τα «έξυπνα» ρολόγια
Σχετικά Άρθρα
Φορολογικά κίνητρα για την αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης, καθώς και αύξηση κατά 40% στο επίδομα παιδιού με την αναμόρφωση του μισθολογίου των Δημοσίων υπαλλήλων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Τα φορολογικά κίνητρα αφορούν στην ασφάλιση των ακινήτων ενάντια στις φυσικές καταστροφές και την μείωση φόρων για όσα οχήματα ασφαλίζονται και χρησιμοποιούν τηλεματική.
Ειδικότερα το πρώτο μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι η περαιτέρω έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τη βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας της χώρας μέσω της μείωσης του Φόρου Ασφαλίστρου 13% για ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων που κάνουν χρήση εφαρμογών τηλεματικής από το 2024.
Οι ψηφιακές εφαρμογές τηλεματικής για την οδική ασφάλεια λειτουργούν όπως τα «έξυπνα» ρολόγια που καταγράφουν τους βιορυθμούς κάθε ανθρώπου.
Έτσι και οι εφαρμογές αυτές καταγράφουν την οδηγική συμπεριφορά σε κάθε δρομολόγιο ενός οχήματος, δίνοντας συμβουλές βελτίωσης στον/στην οδηγό όταν δεν τηρεί τους κανόνες οδικής ασφάλειας (π.χ. υπερβολική ταχύτητα εντός πόλεων, χρήση κινητού κατά την οδήγηση κλπ).
Για το μισθολόγιο των υπαλλήλων του Δημοσίου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με την αναμόρφωση το επίδομα παιδιού από τα 50 ευρώ, θα αυξηθεί στα 70 ευρώ (40%), για δύο παιδιά από τα 70 στα 120 και με βήμα τα 50 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης