Τελευταία Νέα
Διεθνή

Federal Reserve: Αυστηροποιούνται οι όροι δανεισμού στις ΗΠΑ

Federal Reserve: Αυστηροποιούνται οι όροι δανεισμού στις ΗΠΑ
Το ποσοστό των αμερικανικών τραπεζών που αυστηροποίησαν τους όρους δανεισμού για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σκαρφάλωσε στο 46%
Σε αυστηροποίηση των όρων χορήγησης δανείου προχώρησαν οι αμερικανικές τράπεζες, την ίδια στιγμή που η ζήτηση για δάνεια υποχωρεί καθώς το κόστος δανεισμού έχει εκτοξευτεί από τις διαδοχικές και μεγάλες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.
Ειδικότερα, το ποσοστό των αμερικανικών τραπεζών που αυστηροποίησαν τους όρους δανεισμού για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σκαρφάλωσε στο 46% από 44,8% το δ' τρίμηνο του 2022, όπως έδειξε η έρευνα της Federal Reserve για τις πιστωτικές συνθήκες το α' τρίμηνο.
Η κατάρρευση των τεσσάρων περιφερειακών τραπεζών και οι τριγμοί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχουν δημιουργήσει ανησυχίες για τον κίνδυνο οι τράπεζες να περιορίσουν υπερβολικά την πρόσβαση των επιχειρήσεων στον δανεισμό, οδηγώντας σε ύφεση την αμερικανική οικονομία.
Η έκθεση έδειξε επίσης ότι υποχώρησε σημαντικά η όρεξη για νέα δάνεια. Το ποσοστό των τραπεζών που ανέφεραν ισχυρότερη ζήτηση για δάνεια υποχώρησε κατά 55,6% το πρώτο τρίμηνο, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη πτώση από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης