Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Δεν θέλει συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία η Ρωσία – Kalin: Η Δύση επιμένει

Τουρκία: Δεν θέλει συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία η Ρωσία – Kalin: Η Δύση επιμένει
Ρώτησα τον Putin τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει ο πόλεμος λέει ο Ibrahim Kalin
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η Ρωσία δεν πολεμά την Ουκρανία, αλλά τη Δύση διατύπωσε ο Ibrahim Kalin, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, αναφέροντας πως οι πιο ισχυρές χώρες της Δύσης τάσσονται υπέρ της συνέχισης της ουκρανικής κρίσης, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για την επίλυση της.
«Αυτή τη στιγμή η διεθνής συγκυρία είναι περισσότερο με την πλευρά του πολέμου, παρά της ειρήνης.
Οι ηγέτιδες δυνάμεις της Δύσης είναι υπέρ της συνέχισης του πολέμου» ανέφερε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk, επισημαίνοντας πως η Τουρκία έχει διατυπώσει πρόταση για την πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, την οποία έχει συζητήσει σε συνάντηση στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.

Ψυχρός Πόλεμος 2.0

«Έχουμε μια πρόταση.
Υπάρχει μια προοπτική πάνω στην οποία εργαζόμαστε, ας μην την πούμε σχέδιο» επισήμανε ο Kalin, τονίζοντας πάντως ότι οι επαφές μόνο με τη ρωσική ή με την ουκρανική πλευρά δεν αρκούν για τη διευθέτηση της κρίσης και την αποτροπή κινδύνων, όπως τα πυρηνικά ατυχήματα.
«Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε μια στέρεη βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες» είπε ο Kalin, αναφέροντας πως η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ένας «Ψυχρός Πόλεμος 2.0».
«Δεν είναι ένας πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά ένας πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.
Είναι ένας είδος Ψυχρού Πολέμου 2.0.
Η ρωσική πλευρά δεν θέλει τη συνέχεια της σύγκρουσης.
Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι πώς και οι δύο πλευρές θα σηκωθούν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αξιοπρέπεια» είπε ο Kalin.

Ερώτημα στον Putin

Όπως είπε ο Kalin, έθεσε ο ίδιος το ερώτημα στον Ρώσο πρόεδρο για το ποιες είναι οι προοπτικές μιας λύσης στο ουκρανικό.
«Έθεσα το ερώτημα.
Ρώτησα τον Putin τι πρέπει να γίνει για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος» υπογράμμισε ο Kalin, ο οποίος σημείωσε πόσο σημαντική ήταν η εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά, βάσει της οποίας μέχρι στιγμής έχουν εξαχθεί περίπου 29 εκατομμύρια τόνοι αγροτικών προϊόντων και σιτηρών αλλά και η ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης