Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Σκληρά αντίποινα κατά του ΝΑΤΟ, εάν χρησιμοποιήσει το έδαφος της Φινλανδίας για επιθέσεις στη Ρωσία

Zakharova: Σκληρά αντίποινα κατά του ΝΑΤΟ, εάν χρησιμοποιήσει το έδαφος της Φινλανδίας για επιθέσεις στη Ρωσία
Η Ρωσία σχολιάζει τη σύναψη συμφωνίας που επιτρέπει στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσουν το έδαφος της Φινλανδίας
Η Ρωσία θα προχωρήσει σε στρατιωτικά και άλλα αντίποινα εάν το ΝΑΤΟ χρησιμοποιήσει το έδαφος της Φινλανδίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Παρακολουθούμε στενά τα σχέδια του ΝΑΤΟ σχετικά με τη Φινλανδία.
Επιβεβαιώνουμε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αντίποινα τόσο στρατιωτικής-τεχνικής όσο και άλλης φύσης για να περιορίσει τις απειλές για την εθνική μας ασφάλεια που εμφανίζονται σε αυτό το πλαίσιο», δήλωσε η Ρωσίδα αξιωματούχος, σχολιάζοντας τα σχέδια για σύναψη συμφωνίας που επιτρέπει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει το φινλανδικό έδαφος.
Η εκπρόσωπος επεσήμανε επίσης ότι η Μόσχα θεωρεί τέτοια σχέδια ως απώλεια κυριαρχίας του Ελσίνκι.
«Ωστόσο, τόσο η ίδια η Φινλανδία όσο και το ΝΑΤΟ πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως η συσσώρευση στρατευμάτων στην περιοχή της Βόρειας Ευρώπης θα συμβάλει μόνο στην αύξηση των στρατιωτικών και πολιτικών εντάσεων και σε αυτήν την περιοχή», κατέληξε η Zakharova.
Νωρίτερα, ο Φιλανδός υπουργός Εξωτερικών Pekka Haavisto δήλωσε ότι το Ελσίνκι και η Ουάσιγκτον εργάζονται για τη σύνταξη συμφωνίας, η οποία θα αποτελέσει τη νομική βάση για την ανάπτυξη της αμερικανικής στρατιωτικής υποδομής στη Φινλανδία.

Η Πολωνία παίζει με τη ζωή της

Η Βαρσοβία διατρέχει τον κίνδυνο της ζωής της ζητώντας αποζημιώσεις από τη Μόσχα, δήλωσε η Zakharova.
Σχολιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα τα σχόλια των πολωνικών αρχών, σχετικά με τις προθέσεις τους να λάβουν αποζημιώσεις πρώτα από τη Γερμανία και μετά να προχωρήσουν με αυτό το θέμα στη Ρωσία, η Zakharova σημείωσε: «Ξέρετε, μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση με μία λέξη - παίζουν με τη ζωή τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης