Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mytilineos: Πως η στρατηγική γιγάντωσης των ΑΠΕ οδηγεί σε αποτίμηση 4,8 δισ

tags :
Mytilineos: Πως η στρατηγική γιγάντωσης των ΑΠΕ οδηγεί σε αποτίμηση 4,8 δισ
Η ανάλυση της AXIA παρουσιάζει τον σχεδιασμό ανάπτυξης του κλάδου των ΑΠΕ μέσα στην 5ετία που απογειώνει τα μεγέθη του ομίλου
Mεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση της AXIA με ημερομηνία 2/5 για την αποτίμηση του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της Mytilineos, στοιχείο που μας δείχνει πόσο αξίζουν τα assets του ομίλου.
Είναι ενδιαφέρον αρχικά ότι η αποτίμηση συνολικά του ενεργειακού χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 4,036 δισ χωρίς να έχει αφαιρεθεί από την συνολική αποτίμηση το καθαρό χρέος.
Με βάση την NPV (nominal present value - ονομαστική παρούσα αξία )  και WACC 7,5% το ελληνικό χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ αποτιμάται στα 726,9 εκατ και το διεθνές με WACC 7,5% - 10% στα 1,1821 δισ.

Συνολικά το χαρτοφυλάκιο των AΠΕ M Renewables λαμβάνει μια αποτίμηση της τάξης του 1,909 δισ. Χωρίς τις κατασκευές και πωλήσεις assets όπως φ/β πάρκα προς τρίτους η αξία του προσδιορίζεται σε 1,31 δισ. Η εγκατεστημένη ισχύ είναι 0,54 GW συνολικά από τα οποία τα 255 MW, κυρίως Αιολικά είναι στην Ελλάδα και 283 MW φωτοβολταϊκά στις διεθνείς αγορές.
Η αποτίμηση στην παρούσα φάση προσδιορίζεται από το αναμενόμενο EBITDA του 2023 επί 12 για τα αιολικά και  EUR 0,85 m/MW για τα φ/β.
Η συνολική αξία για τις εν λειτουργία μονάδες ΑΠΕ ανέρχεται στα 865 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 437 εκατ της αποτίμησης αφορούν την μελλοντική εγκατεστημένη ισχύ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης