Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κορυφαίο σύστημα κυβερνοασφάλειας δημιουργούν οι κολοσσοί Oracle και Stellar Cyber

Κορυφαίο σύστημα κυβερνοασφάλειας δημιουργούν οι κολοσσοί Oracle και Stellar Cyber
Το Oracle Cloud Guard παρέχει κεντρική ορατότητα και έλεγχο στους πόρους του cloud
Kαθώς οι απειλές για την κυβερνοασφάλεια γίνονται όλο και συχνότερα και ολοένα και πιο εξελιγμένες, οι οργανισμοί χρειάζονται πιο προηγμένα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουν τους πόρους τους στο cloud και τα ευαίσθητα δεδομένα τους.
Δύο επιλογές που έχουν αποκτήσει σημαντική αναγνώριση τα τελευταία χρόνια είναι το Oracle Cloud Guard και το Stellar Cyber Open XDR. Τα δύο λογισμικά προσφέρουν μοναδικά χαρακτηριστικά, συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον και μαζί παρέχουν μια ολοκληρωμένη θέση ασφαλείας για τους οργανισμούς και ενισχύουν την κυβερνοασφάλεια.

Ολοκληρωμένη ασφάλεια

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τις ομάδες ασφαλείας είναι η διατήρηση της ορατότητας και του ελέγχου στο cloud και στις υποδομές.
Το Oracle Cloud Guard παρέχει κεντρική ορατότητα και έλεγχο στους πόρους του cloud, ενώ το Stellar Cyber Open XDR προσφέρει μια κεντρική άποψη των συμβάντων ασφαλείας σε διαφορετικά εργαλεία και συστήματα ασφαλείας.
Αυτή η ολοκλήρωση παρέχει μια ολοκληρωμένη θέση ασφαλείας, μειώνοντας τον κίνδυνο των τυφλών σημείων και βελτιώνοντας τους χρόνους αντίδρασης σε περιστατικά.
Με αυτό το συνδυασμό, οι ομάδες ασφαλείας μπορούν να παρακολουθούν και να αντιδρούν σε απειλές σε όλα τα περιβάλλοντα, παρέχοντας μια καθολική άποψη των ασφαλειών.

Αυτόματη ανίχνευση και αντιμετώπιση απειλών

Οι κυβερνοαπειλές εξελίσσονται συνεχώς, και οι οργανισμοί πρέπει να προσαρμοστούν στο ρυθμό αυτών των αλλαγών. Το Oracle Cloud Guard χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύει δεδομένα ασφαλείας και αυτόματα ανιχνεύει και επιδιορθώνει απειλές. Το Stellar Cyber Open XDR παρέχει μια κεντρική πλατφόρμα για τη διαχείριση ειδοποιήσεων και περιστατικών, καθιστώντας πιο εύκολο τον αυτοματισμό της ροής εργασιών αντιμετώπισης περιστατικών και μειώνοντας το φόρτο εργασίας στους αναλυτές ασφαλείας. Με την ανίχνευση απειλών και την αυτόματη αντιμετώπιση περιστατικών σε πραγματικό χρόνο, οι ομάδες ασφαλείας μπορούν να ανιχνεύσουν και να περιορίσουν γρήγορα απειλές ασφαλείας, μειώνοντας τη δυνητική επίδραση στην επιχείρηση.

Γρηγορότερη αντίδραση σε περιστατικά

Ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία της κυβερνοασφάλειας είναι η ταχύτητα με την οποία ανιχνεύονται και αντιμετωπίζονται οι παραβιάσεις ασφαλείας. Με δυνατότητα πραγματικού χρόνου ανίχνευσης απειλών και αυτοματοποιημένης αντίδρασης που προσφέρει το Oracle Cloud Guard και το Stellar Cyber Open XDR, οι ομάδες κυβερνοασφάλειας μπορούν να ανιχνεύουν και να περιορίζουν τα περιστατικά ασφαλείας γρηγορότερα, μειώνοντας τον χρόνο ανίχνευσης και αντίδρασης στις απειλές. Αυτό όχι μόνο μειώνει τον πιθανό αντίκτυπο στην επιχείρηση, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών ανταποκρινόμενοι στις απειλές έγκαιρα. Συμπερασματικά, η συνδυασμένη χρήση των λύσεων Oracle Cloud Guard και Stellar Cyber Open XDR μπορεί να παρέχει μια περιεκτική προστασία ασφάλειας που προσφέρει κεντρική ορατότητα και έλεγχο στους πόρους του cloud και μια κεντρική προβολή των γεγονότων ασφαλείας σε διαφορετικά εργαλεία και συστήματα ασφαλείας. Αυτή η συνένωση προσφέρει αυτόματη ανίχνευση και απόκριση απειλών, ταχύτερους χρόνους ανταπόκρισης σε περιστατικά και βελτιωμένη συμμόρφωση, μειώνοντας τον κίνδυνο από κυβερνοαπειλές και μη συμμόρφωσης. Με τον αυξανόμενο αριθμό των κυβερνοαπειλών, οι οργανισμοί χρειάζονται προηγμένα μέτρα ασφαλείας που παρέχουν περιεκτική κάλυψη, και ο συνδυασμός των λύσεων Oracle Cloud Guard και Stellar Cyber Open XDR είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης