Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουδάν - RSF: Ανακοίνωση για παράταση επί 72 ώρες της ανθρωπιστικής εκεχειρίας

Σουδάν -  RSF: Ανακοίνωση για παράταση επί  72 ώρες της ανθρωπιστικής  εκεχειρίας
Το RRF επιβεβαιώνει την αυστηρή δέσμευσή του για την κηρυγμένη ανθρωπιστική εκεχειρία και την πλήρη κατάπαυση του πυρός
Η ανθρωπιστική εκεχειρία του Σουδάν θα παραταθεί κατά 72 ώρες από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30 Απριλίου 2023, δήλωσε εκπρόσωπος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (RSF).
«Απαντώντας σε εκκλήσεις διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, ανακοινώνουμε παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για 72 ώρες από τα μεσάνυχτα για να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι, να διευκολυνθεί η μετακίνηση των κατοίκων και να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους και να φτάσουν σε ασφαλείς περιοχές». αναφέρει η δήλωση του εκπροσώπου του SBR, σύμφωνα με το Ria Novosti.
Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι το RSF επιβεβαιώνει την αυστηρή δέσμευσή του για την κηρυγμένη ανθρωπιστική εκεχειρία και την πλήρη κατάπαυση του πυρός.
Από τις 15 Απριλίου, διεξάγονται μάχες στο Σουδάν μεταξύ του RSF και του τακτικού στρατού.
Οι αντίπαλες δυνάμεις στο Σουδάν ανταλλάσσουν αντικρουόμενες δηλώσεις για στρατιωτικές επιτυχίες και έλεγχο εγκαταστάσεων, εξαπολύοντας έναν πόλεμο πληροφοριών μεγάλης κλίμακας στα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres. , μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάλεσε τα μέρη στο Σουδάν να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες.
Ο Volker Perthes , ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα της οργάνωσης για το Σουδάν, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς ενδείξεις ετοιμότητας κανενός από τα μέρη της σύγκρουσης στο Σουδάν για διαπραγματεύσεις.
Ο αριθμός των νεκρών στο Σουδάν από συγκρούσεις στη χώρα ανήλθε στους 600, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας του Σουδάν.
Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στο Σουδάν, δήλωσε σε εβδομαδιαία ενημέρωση του ΟΗΕ στη Γενεύη την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 ότι 459 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 4.072 τραυματίστηκαν στην ένοπλη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης