Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομιλίες Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν για επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για Nagorno – Karabakh

Συνομιλίες Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν για επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για Nagorno – Karabakh
Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για το πότε, που και σε ποιο επίπεδο θα γίνουν αυτές οι συνομιλίες
Σχετικά Άρθρα
Συνομιλίες για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στο Nagorno Karabakh αναμένεται να έχουν σύντομα Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν όπως υποστήριξε ο γ.γ. του Συμβουλίου Ασφαλείας της Αρμενίας, Armen Grigorian.
Ωστόσο, δεν είπε ούτε πότε, ούτε πού ούτε σε ποιο επίπεδο θα διεξαχθούν αυτές οι συνομιλίες.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας συζήτησε την κατάσταση στο Nagorno Karabakh με τον νέο διοικητή των Ρώσων ειρηνευτών στην περιοχή.
Αν και το Nagorno – Karabakh, το οποίο αποτελεί διαχρονικά εστία έντασης και πολέμου μεταξύ των δύο κρατών, αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, κατοικείται από περίπου 120.000 Αρμένιους.
Σημειώνεται πως Αζέροι έχουν αποκλείσει εν μέρει από τις 12 Δεκεμβρίου τον διάδρομο Λατσίν, τον μοναδικό αυτοκινητόδρομο και δρόμο εφοδιασμού που διέρχεται από το αζερικό έδαφος που συνδέει την Αρμενία με το Nagorno – Karabakh.
Το Αζερμπαϊτζάν προχώρησε πιο πέρα την περασμένη Κυριακή δημιουργώντας ένα σημείο ελέγχου στον δρόμο, κάτι το οποίο η Αρμενία χαρακτήρισε σοβαρή παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός του 2020.
Το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως η κίνηση ήταν απαραίτητη προκειμένου να σταματήσει η χρησιμοποίηση της διαδρομής για τη μεταφορά μαχητών και όπλων από την πλευρά των Αρμενίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης