Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στήριξη από S&P – Αποτελέσματα και αγορές του εξωτερικού δίνουν τον τόνο

ΧΑ: Στήριξη από S&P – Αποτελέσματα και αγορές του εξωτερικού δίνουν τον τόνο
Τα αποτελέσματα του 2022 είναι εξαιρετικά και τα κέρδη θα διαμορφωθούν σε ύψος ρεκόρ
Σχετικά Άρθρα
Το τελευταίο διάστημα η εγχώρια αγορά κατέγραφε σημαντική ανοδική κίνηση λόγω της προσδοκίας αναβάθμισης των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P.
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο οίκος αναβάθμισε τις προοπτικές από σταθερές σε θετικές.
Η εξέλιξη αυτή είναι αρκετά θετική σύμφωνα με τους αναλυτές και παρά το γεγονός πως είναι πιθανό να έχει προεξοφληθεί, θα μπορούσε να δώσει στήριξη σε κάποια εκδήλωση διορθωτικής κίνησης.
Ωστόσο, το κλίμα και στο εξωτερικό παραμένει καλό και άρα θα μπορούσαμε να δούμε μία ανοδική κίνηση στο ξεκίνημα.
Η εβδομάδα που ξεκινάει θα έχει αρκετές δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και μέχρι το τέλος της όλες οι εισηγμένες που δεν έχουν δημοσιεύσει θα πρέπει να το κάνουν.
Τα αποτελέσματα του 2022 είναι εξαιρετικά και τα κέρδη θα διαμορφωθούν σε ύψος ρεκόρ, ενώ μέχρι στιγμής και οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει από κάποιες διοικήσεις εταιρειών είναι θετικές και δικαιολογούν τις τιμές των μετοχών.
Σήμερα, οι μετοχές της Autohellas διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,65 ευρώ ανά μετοχή (μικτό).

Piraeus Securities
Παρά την επιφυλακτική στάση στις αγορές του εξωτερικού, η περαιτέρω βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της χώρας μετά και το απροσδόκητο πρωτογενές πλεόνασμα και την αναβάθμιση των προοπτικών από την S&P σε θετικές, φέρνοντας πιο κοντά την επενδυτική βαθμίδα, αναμένουμε να διατηρηθεί η θετική επενδυτική δυναμική στην ελληνική αγορά.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα παράγωγα της Ευρώπης δείχνουν αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις μειωμένες ανησυχίες για τις τράπεζες με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από τη νομισματική πολιτική και τις ευρύτερες οικονομικές προοπτικές.

Optima Bank
Περιμένουμε η ανακοίνωση της S&P να προσφέρει περαιτέρω στήριξη στο χρηματιστήριο σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε πως η θετική αναθεώρηση της S&P για τις ελληνικές προοπτικές θα σπρώξει υψηλότερα την αγορά.

Beta
Το θετικό outlook από την S&P θα πρέπει να έχει ενσωματωθεί στις τιμές, ωστόσο, προσφέρει υποστήριξη σε μία πιθανή διόρθωση. Περιμένουμε ότι η αγορά θα συσσωρεύσει στη σημερινή συνεδρίαση.

Κύκλος
Η S&P επιβεβαίωσε τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας χωρίς ωστόσο να της δώσει και την επενδυτική βαθμίδα, με την προεκλογική περίοδο που ξεκινά να κλιμακώνει τον πολιτικό κίνδυνο αντιρροπώντας τις θετικές εξελίξεις
της ελληνικής οικονομίας. ΕΥ∆ΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελαστρον, Βιοκαρπέτ είναι μερικές από τις εταιρείες που θα δημοσιοποιήσουν τα μεγέθη τους για το 2022 τις επόμενες ημέρες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης