Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Zakharova: Εάν ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει το σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη

Μήνυμα Zakharova: Εάν ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει το σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη
Τέτοιες δηλώσεις είναι κοντόφθαλμες και απλά επικίνδυνες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Οι δηλώσεις του ΝΑΤΟ για πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία είναι κοντόφθαλμες και επικίνδυνες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Jens Stoltenberg στο Κίεβο.
«Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να νικήσει τη Ρωσία στην Ουκρανία και για να παρακινήσει το Κίεβο υπόσχεται ότι η χώρα μπορεί να γίνει δεκτή στη συμμαχία μετά το τέλος της σύγκρουσης.
Τέτοιες δηλώσεις είναι κοντόφθαλμες και απλά επικίνδυνες. Θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόλυτη κατάρρευση του ευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας», τόνισε.
Σημείωσε πως κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Stoltenberg στο Κίεβο έγιναν προσπάθειες να αναζωπυρωθούν οι συζητήσεις για την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
«Το καθεστώς του Κιέβου αναμένει "εγγυήσεις ασφαλείας" και "πολιτική" πρόσκληση για ένταξη από την επερχόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον Ιούλιο.
Απευθυνόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο, ο Stoltenberg του επανέλαβε ότι "η θέση της Ουκρανίας είναι στο ΝΑΤΟ", ισχυριζόμενος ότι όλα τα κράτη μέλη της συμμαχίας υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα.
Αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι μεγάλη είδηση. Επιστρέφοντας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, υποσχέθηκαν τότε στην Ουκρανία και τη Γεωργία ότι θα ήταν μέλη της συμμαχίας», είπε.
H Zakharova υπενθύμισε ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει, ακόμη και πριν από το 2008, για τους κινδύνους και την καταστροφικότητα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
«Αρνήθηκαν να μας ακούσουν. Δεν ήθελαν να λάβουν υπόψη τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες και τις προτάσεις μας που αποσκοπούσαν στην αποκατάσταση ενός ισότιμου συστήματος ευρωπαϊκής ασφάλειας. Όλα αυτά απορρίφθηκαν και η Δύση εξύφανε με συνέπεια ένα αντιρωσικό σχέδιο από την Ουκρανία», υπογράμμισε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης