Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Μηνιαίο επίδομα 2.700 δολαρίων στους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή

Ουκρανία: Μηνιαίο επίδομα 2.700 δολαρίων στους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή
Ο βασικός μισθός όλων των Ουκρανών στρατιωτών υπολογίζεται στα 542 δολάρια το μήνα
Μηνιαίο επίδομα της τάξης των 2.700 δολαρίων θα παίρνει κάθε Ουκρανός στρατιώτης που μάχεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου με τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας.
Το επίδομα αυτό θα είναι επιπλέον του βασικού μισθού (περίπου 542 δολάρια) που λαμβάνουν από τις αρχές Φεβρουαρίου όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες.
«Κάθε στρατιώτης που υπηρετεί τη χώρα και την προστατεύει από τον εισβολέα, διακινδυνεύει τη ζωή και την υγεία του και εκτελεί καθήκοντα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πρέπει να έχει υψηλό κίνητρο» υποστηρίζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας αναφερόμενο στο επίδομα που θα δίνεται αποκλειστικά στους «υπερασπιστές που μάχονται στις πρώτες γραμμές».
Οι στρατιώτες που ασκούν καθήκοντα σε εμπόλεμες ζώνες αλλά δεν συμμετέχουν σε μάχες, όπως και οι στρατιώτες της αντιαεροπορικής άμυνας, θα λαμβάνουν ένα επίδομα κοντά στα 1.000 δολάρια μηνιαίως ενώ όσοι βρίσκονται στα μετόπισθεν δεν θα λαμβάνουν τα επιδόματα που προβλέπονται για όσους βρίσκονται στα μέτωπα.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας αναφέρει πως οι στρατιώτες παίρνουν «δίκαιο» μισθό, που δεν δημιουργεί «αιτίες κοινωνικών εντάσεων» και αντανακλά τον «σεβασμό» στους «στρατιώτες που διακινδυνεύουν τη ζωή και την υγεία τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης