Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στην Ασία, ο Hang Seng -1% - Αβεβαιότητα εν όψει Fed

Πτώση στην Ασία, ο Hang Seng -1% - Αβεβαιότητα εν όψει Fed
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στην έκθεση Beige Book της Fed, που αναμένεται αργότερα την Τετάρτη
Πτώση κατέγραψαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ υπερίσχυσε σε μεγάλο βαθμό της αισιοδοξίας για την οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα, με την προσοχή να στρέφεται τώρα σε μια πληθώρα δεικτών από την Fed αυτή την εβδομάδα.
Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,5% και 0,3%, αντίστοιχα, καθώς η αρχική ώθηση από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου την Τρίτη φάνηκε να έχει εξαντληθεί.
Αν και τα στοιχεία έδειξαν ότι η ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας βρισκόταν σε καλό δρόμο, τα σημάδια της επίμονης αδυναμίας στον τομέα της μεταποίησης έδειχναν ότι η ανάκαμψη θα είναι άνιση, παρά την άρση των μέτρων κατά για την covid νωρίτερα φέτος.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1%, διευρύνοντας τις απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς η αβεβαιότητα για την άνοδο των επιτοκίων έπληξε τις μετοχές τεχνολογίας.
Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν έχασε επίσης 0,3%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας παρέμεινε αμετάβλητος.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,3%, καθώς ο δείκτης Tankan του Reuters έδειξε ότι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές έγιναν ακόμη πιο απαισιόδοξοι όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον, εν μέσω της υποτονικής ζήτησης στο εξωτερικό.
Οι ευρύτερες ασιατικές μετοχές είχαν πτωτική τάση, ακολουθώντας μια υποτονική ολονύκτια συνεδρίαση στη Wall Street μετά από μια σειρά μικτών τριμηνιαίων κερδών.
Οι αγορές είναι πλέον πιο επιφυλακτικές όσον αφορά περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μετά τα hawkish μηνύματα από αξιωματούχους.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στην έκθεση Beige Book της Fed, που αναμένεται αργότερα την Τετάρτη, για την άποψη της κεντρικής τράπεζας σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Οι διοικητές της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ και Λίζα Κουκ πρόκειται επίσης να μιλήσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Οι φόβοι για άνοδο των επιτοκίων επανήλθαν στις αγορές κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς τα hawkish μηνύματα των αξιωματούχων της Fed και οι ενδείξεις κάποιας ανθεκτικότητας της αμερικανικής οικονομίας εξέθρεψαν την αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η Fed θα διακόψει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης