Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίμονα... πάνω από το 10% ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επίμονα... πάνω από το 10% ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 10,1% σε ετήσια βάση, πάνω από την πρόβλεψη συναίνεσης για 9,8%
Σε διψήφια επίπεδα παρέμεινε και τον Μάρτιο ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τα νοικοκυριά συνέχισαν να παλεύουν με την εκτίναξη των λογαριασμών τροφίμων και ενέργειας.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 10,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, πάνω από την πρόβλεψη συναίνεσης για 9,8%.
Πρόκειται για μια ελαφρά υποχώρηση από το απροσδόκητο άλμα στο 10,4% του Φεβρουαρίου, το οποίο διέκοψε τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης από το υψηλό 41 ετών του Οκτωβρίου (11,1%).
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός ΔΤΚ ήταν 0,8%, πάνω από τη συναίνεση του Reuters για 0,5% και χαμηλότερα από το 1,1% του Φεβρουαρίου.
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή συμπεριλαμβανομένου του κόστους στέγασης των ιδιοκτητών (CPIH) αυξήθηκε κατά 8,9% τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο του 2023, ελαφρώς μειωμένος από το 9,2% του Φεβρουαρίου, αλλά πολύ πάνω από τις προσδοκίες.
Ο βασικός δείκτης CPIH, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού, αυξήθηκε κατά 5,7% τους 12 μήνες, αμετάβλητος από την ετήσια άνοδο του Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης