Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: O Macron στρέφεται στην Κίνα για ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας - Άγνοια δηλώνει το Κρεμλίνο

Αποκάλυψη: O Macron στρέφεται στην Κίνα για ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας - Άγνοια δηλώνει το Κρεμλίνο
Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε εντολή στον σύμβουλό του Emmanuel Bonne να συνεργαστεί με την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ο Macron σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Κίνα για το σχέδιο ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αναφέρει το Bloomberg.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron έδωσε εντολή στον σύμβουλό του Emmanuel Bonne να συνεργαστεί με τον επικεφαλής του γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ), Wang Yi, για την ανάπτυξη ενός προγράμματος που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για μελλοντικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Αυτό ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη, επικαλούμενο πηγές.
Σύμφωνα με αυτό, ο Macron σκοπεύει να προσεγγίσει την Κίνα και να προτείνει ένα σχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι συνομιλίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ήδη από το καλοκαίρι.
Η Le Monde ανέφερε νωρίτερα ότι η επίσκεψη του Macron στην Κίνα δεν οδήγησε σε αλλαγή της θέσης του Πεκίνου για την σύγκρουση και τη Ρωσία.
Ο Macron δήλωσε επίσης στον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping κατά τη διάρκεια της κρατικής επίσκεψης στην Κίνα ότι αναμένει από το Πεκίνο να μεσολαβήσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ρωσία: Δεν έχουμε μιλήσει με τη Γαλλία για κάποιο σχέδιο

Το Κρεμλίνο, σχολίασε ότι έχει δει αυτές τις πληροφορίες του Τύπου, αλλά δεν έχει έρθει σε επαφή με τη Γαλλία για το θέμα. «Δεν έχουμε ενημερωθεί για την ύπαρξη οποιουδήποτε γαλλικού σχεδίου, δεν έχουμε λάβει τίποτα από τη γαλλική πλευρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov.

Η πρωτοβουλία του βραζιλιάνου Lula

Στο μεταξύ ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Lula da Silva δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από τις ΗΠΑ χθες Δευτέρα μετά τα πρόσφατα σχόλιά του ότι η Δύση «ενθαρρύνει» τον πόλεμο παρέχοντας όπλα στην Ουκρανία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να σταματήσει να στέλνει όπλα στο Κίεβο και να αρχίσει να συζητά για την ειρήνη.
Ο Lula πρότεινε να συσταθεί μια ομάδα κρατών που δεν εμπλέκονται στον πόλεμο για να προωθήσουν την ειρήνη, ενώ την Κυριακή δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι συζήτησε την ιδέα αυτή με τους επικεφαλής της Κίνας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Όταν ρωτήθηκε για την πρόταση του Βραζιλιάνου προέδρου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov απάντησε: «Οποιαδήποτε ιδέα λαμβάνει υπόψη της τα συμφέροντα της Ρωσίας αξίζει προσοχή και σίγουρα πρέπει να την ακούσουμε».
Ηγέτες διάφορων χωρών, ανάμεσά τους ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, ο Γάλλος ομόλογός του Emmanuel Macron και ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, έχουν προσπαθήσει να εμφανιστούν ως πιθανοί μεσολαβητές με στόχο τον τερματισμό του πολέμου έπειτα από 14 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης