Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Της... κακομοίρας με τη διάθεση των κεφαλαίων της αύξησης της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ

Αποκάλυψη: Της... κακομοίρας με τη διάθεση των κεφαλαίων της αύξησης της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ
Άλλα λέει στο ενημερωτικό, άλλα στις ανακοινώσεις και άλλα κάνει
Σχετικά Άρθρα
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ παραβίασε τη νομοθεσία και προχώρησε στην κατά τη δική της βούληση διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.
Η χθεσινή απάντησή της σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι αποκαλυπτική του αλαλούμ και επιβεβαιώνει τις υπόνοιες που δημιούργησε η πρόκληση για Γενική Συνέλευση για τη Μεγάλη Παρασκευή ώρα 10 το πρωί.
Προφανώς η Μεγάλη Παρασκευή είναι μια ημέρα κατάνυξης για τους Χριστιανούς αλλά και τους μη Χριστιανούς μιας ημέρα που αποτελεί ευκαιρία για ξεκούραση και οι πιθανότητες να βρεθούν μέτοχοι της μειοψηφίας να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση είναι ελάχιστοι.
Το συμπέρασμα όμως που προκύπτει τόσο από τη χθεσινή ανακοίνωση όσο και τα δημοσιευθέντα στοιχεία στο Ενημερωτικό και της πρόσκλησης για την έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι ότι η δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά.

Η χθεσινή ανακοίνωση

Ειδικότερα η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ στη χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι προέβη σε διάθεση ποσού ύψους € 3.000 χιλ. εντός της χρήσης 2022, για αγορά νέων ακινήτων, αντί των αναφερομένων στο Ενημερωτικό Δελτίο, στο Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής και στο Δήμο Πατρών Αχαΐας (1. Αγορά βιομηχανικού κτηρίου συνολικής επιφάνειας 7.280 τ.μ. που βρίσκεται στον Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής, επί της οδού Αρτέμιδος 26 και 2. Αγορά ξενοδοχειακού συγκροτήματος συνολικής επιφάνειας 5.801 τ.μ. σε παραθαλάσσιο οικόπεδο επιφάνειας 20.673 τ.μ. στον Οικισμό Αραχωβίτικα του Δ. Πατρών του νομού Αχαΐας).
Το συνολικό τίμημα για την αγορά των εν λόγω ακινήτων ανήλθε σε € 4.400 χιλ. Ποσό € 1.400 χιλ. διατέθηκε από ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας.
Επίσης αναφορικά αφορικά με λοιπές επενδύσεις σε ακίνητα η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ προτίθεται να προβεί:
1. Σε διάθεση ποσού ύψους € 2.000 χιλ. την περίοδο 2023-2024 (ποσό € 1.000 χιλ. ετησίως) για το ακίνητο στην οδό Φαλήρου 22-22β και Δημητρακοπούλου 21- 25, Αθήνα
2. Σε διάθεση ποσού ύψους € 2.000 χιλ. την περίοδο 2023-2024 (ποσό € 1.000 χιλ. ετησίως) για το ακίνητο στον παραλιακό οικισμό Ξηφιά του Δήμου Μονεμβασιάς
3. Σε διάθεση ποσού ύψους € 5.000 χιλ. για νέα επενδυτικά ακίνητα εντός του 2023

Τι ανέφερε στο ενημερωτικό
Στο ενημερωτικό δελτίο αναφερόταν θα δοθούν 8 εκ. ευρώ για την ανέγερση ξενοδοχείου δυναμικότητας 117 δωματίων σε ιδιόκτητο κτίριο σταθμού αυτοκινήτων με κηρυγμένες διατηρητέες όψεις επί των οδών Δημητρακοπούλου και Φαλήρου στην περιοχή Μακρυγιάννη του Δήμου Αθηναίων
7 εκ. ευρώ για την ανέγερση τουριστικής μονάδας σε ιδιόκτητη παραλιακή έκταση περίπου 18 στρεμμάτων στον οικισμό Ξιφιά της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβάσιας.
Τα υπόλοιπα κεφάλαια που μετά από την αφαίρεση των εξόδων διάθεσης (€0,95 εκ.) θα ύψους €1,68 εκ. ότι θα ως κεφάλαιο κίνησης της Εταιρείας.

Το αλαλούμ

Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό ακόμα και η χθεσινή ανακοίνωση σε απάντηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διατυπώνει ισχυρισμούς που δεν έχουν σχέση με τα αναφερόμενα στο Ενημερωτικό Δελτίο το οποίο για το 2022 προέβλεπε ότι θα διατεθούν 4 εκ ευρώ για το ακίνητο της Φαλήρου 22-22β και Δημητρακοπούλου 21-25 στην Αθήνα και 680 χιλιάδες ευρώ για κεφάλαιο κίνησης.
Γενικώς παρατηρείται μια απόλυτη σύγχυση από πλευράς εταιρίας σε σχέση με τα όσα ανακοινώνει και τα όσα κάνει με αποτέλεσμα να γεννάται το ερώτημα τι είδους διαχείριση είναι αυτή που γίνεται και μάλιστα σε μια εταιρία ειδικού σκοπού όπως μια Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης