Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

ΧΑ: Διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα
Δεν αποκλείεται ανοδικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά λόγω του κλίματος που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα
Μετά τις αργίες του Πάσχα των Καθολικών, ξεκινούν και πάλι οι χρηματιστηριακές συνεδριάσεις, αλλά η εβδομάδα θα έχει συνολικά 3 συνεδριάσεις, λόγω του Ορθόδοξου Πάσχα.
Για σήμερα οι αναλυτές αναμένουν διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης με χαμηλό όγκο συναλλαγών και επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί και που θα ανακοινωθούν σήμερα θα βάλουν στο επίκεντρο συγκεκριμένες μετοχές.
Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα για τη χρήση 2022 η Jumbo η οποία έχει ήδη ενημερώσει για αύξηση πωλήσεων 14% ήτοι 949 εκατ. ευρώ. Η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη 235 εκατ. ευρώ και σημειώνει πως η εκτίμησή της είναι περίπου 3% υψηλότερη από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης και η Motor Oil και αναμένεται ρεκόρ κερδοφορίας.

Eurobank Equities
Για σήμερα φαίνεται πως η αγορά κατευθύνεται για ανοδικό άνοιγμα ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό την τάση των παγκόσμιων αγορών μετοχών.

Optima Bank
Περιμένουμε από το ΧΑ να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, αντλώντας δύναμη από τις διεθνείς αγορές.

Piraeus Securities
Περιμένουμε οι επιλεκτικές κινήσεις να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (η αγορά θα είναι κλειστή πάλι την Παρασκευή και τη Δευτέρα). Motor Oil και Jumbo θα είναι στο επίκεντρο καθώς δημοσιεύουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με επιλεκτικές τοποθετήσεις και χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Beta
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει με επιλεκτικές τοποθετήσεις και εποχικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Κύκλος
Η Motor Oil, το Jumbo και η Intralot ανακοινώνουν τα μεγέθη τους για το 2022 την Μ. Τρίτη. Τη Μ. Τετάρτη τη σκυτάλη παίρνει ο Α∆ΜΗΕ ενώ στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Μαρτίου. Η υπέρβαση των 1.070 μονάδων διαχέει θετικές προσδοκίες για συνέχιση για την καταγραφή και 8ης συνεχόμενης ανοδικής συνεδρίασης, εν μέσω ωστόσο συνθηκών συναλλακτικής ραστώνης λόγω των νέων αργιών εξαιτίας του επερχόμενου Πάσχα των Ορθοδόξων. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης