Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε στάση αναμονής η Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Στο +0,3% ο Dow, ο S&P +0,1%

Σε στάση αναμονής η Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Στο +0,3% ο Dow, ο S&P +0,1%
Σε στάση αναμονής η αμερικανική αγορά...
Μεικτά πρόσημα σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, ενόψει δημοσίευσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό, και ενώ πυκνώνουν τα σύννεφα της ύφεσης πάνω από τον οικονομικό ουρανό στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,3%, στις 33.586 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,1%, στις 4.109 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,03%, στις 12.084 μονάδες
φσαδδφσα.JPG
Στο ταμπλό, δύσκολα πέρασαν οι τεχνολογικές μετοχές, με τις μετοχές της Apple να υποχωρούν 1,6% και την Alphabet της Google 1,8%.
Επίσης, οι μετοχές της Tesla κατέγραφαν πτώση έως 3,6% και έκλεισε στο 0,3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα μειώσει ξανά τις τιμές σε ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώθηκε στο 3,4%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχώρησε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε σε 1,086 δολ./ευρώ.
Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βούτηξε 1,16%, στα 79,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 0,96% στα 2.ο06 δολάρια ανά ουγκιά.

Τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή έδειξαν ότι οι μισθοδοσίες εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 236.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, λίγο πιο κάτω από τις 239.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.
η ετήσια αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε αλλά παρέμεινε πολύ υψηλή ώστε να συνάδει με τον στόχο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για πληθωρισμό 2%.
«Οι επενδυτές αναμένουν ότι οι χρεοκοπίες των τραπεζών στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα θα αναγκάσουν τη Fed να μειώσει τα επιτόκια, αλλά οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα καταστήσει απίθανη τη χαλάρωση της πολιτικής της Fed φέτος».
Οι αγορές αποτιμούν τώρα μια πιθανότητα 66% να αυξήσει η Fed τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της 2-3 Μαΐου, από 49,2% την Πέμπτη πριν από τα στοιχεία, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.
Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί τώρα στην έκθεση για τον πληθωρισμό που αναμένεται την Τετάρτη και η οποία θα διαμορφώσει την πορεία που θα ακολουθήσει η Fed στη μάχη της κατά των τιμών.
Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο είναι επίσης προγραμματισμένο να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Στα μάκρο, τα αποθέματα χονδρικής εμφάνισαν μικρή αύξηση 0,1% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι πωλήσεις σκαρφάλωσαν 0,4%, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ο δείκτης αποθεμάτων προς πωλήσεις υποχώρησε στους 1,37 μήνες από 1,38 προηγουμένως. Ένα χρόνο νωρίτερα ο δείκτης ήταν στο 1,24. Ο δείκτης δείχνει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να πουλήσει όλα τα αγαθά που έχει στα ράφια της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης