Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης – Οι σταθμοί της επίσκεψης του πρωθυπουργού

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης – Οι σταθμοί της επίσκεψης του πρωθυπουργού
«Η δυτική Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πιο συνεκτική, πιο ασφαλής, πιο προσβάσιμη και πιο πράσινη», σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα, Μ. Δευτέρα (10/4) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του θα είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, τον χώρο ανάπλασης του Περιαστικού Δάσους Αναψυχής στον Δήμο Παύλου Μελά, τον χώρο ανέγερσης του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» και το πρώην στρατόπεδο «Ζιάκας», ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη βία κατά των γυναικών και τη Στοά Μοδιάνο.
«Πρέπει να αποδώσουμε επιτέλους τον σεβασμό, την προσοχή και την αξιοπρέπεια που αρμόζει στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού όσοι ζουν στα δυτικά της πόλης. Και, δυστυχώς, η πολιτεία διαχρονικά δεν έχει δώσει το μέρισμα που αναλογεί στους κατοίκους αυτών των έξι Δήμων σε κρίσιμες υποδομές και διασυνδέσεις.
Ο κόσμος της δυτικής Θεσσαλονίκης είναι αυτός που έχει περισσότερη ανάγκη από οποιονδήποτε καλύτερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, περισσότερη ασφάλεια, καλύτερα σχολεία, χώρους πολιτισμού και αθλητισμού, πρόσβαση σε σύγχρονες δομές υγείας, περισσότερο πράσινο.
Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει μια, από «τρεις», τη δυτική, την κεντρική και την ανατολική, που είναι σήμερα. Και το βάρος του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της πόλης πέφτει από εδώ και πέρα στη δυτική Θεσσαλονίκη, με νέα πρόσθετα έργα, όπως το νέο ογκολογικό νοσοκομείο στο στρατόπεδο Καρατάσιου, η δημιουργία σύγχρονης κοινωνικής κατοικίας στο στρατόπεδο Ζιάκα, η δημιουργία ενός νέου πνεύμονα πρασίνου στη δυτική έξοδο της πόλης, η διασύνδεση της Σίνδου και του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και φυσικά η επέκταση του Μετρό στα δυτικά», ανέφερε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα στις 9/4 ο πρωθυπουργός.
«Η δυτική Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πιο συνεκτική, πιο ασφαλής, πιο προσβάσιμη και πιο πράσινη», σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης