Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για κατασκοπεία εις βάρος του δημοσιογράφου της Wall Street Journal

Ρωσία: Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για κατασκοπεία εις βάρος του δημοσιογράφου της Wall Street Journal
Υπόθεση Γκερσκόβιτς: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος του δημοσιογράφου της WSJ
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές διωκτικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για κατασκοπεία εις βάρος του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, ‘Ιβαν Γκερσκόβιτς, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο Γκερσκόβιτς, Αμερικανός πολίτης ρωσικής καταγωγής, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην πόλη των Ουραλίων Γεκατερίνεμπουργκ με κατηγορίες για κατασκοπεία, τις οποίες η Wall Street Journal, δυτικοί ηγέτες και συνάδελφοί του χαρακτήρισαν ψευδείς.
Περίπου 240 Ρώσοι δημοσιογράφοι και ακτιβιστές έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν την άμεση απελευθέρωση του ανταποκριτή της Wall Street Journal στη Μόσχα, Ίβαν Γκερσκόβιτς, ο οποίος συνελήφθη στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της «κατασκοπείας».
Η σχετική επιστολή δημοσιεύτηκε σε ιστοχώρους (Meduza, TV Rain, Mediazona κ.ά.) την περασμένη Τρίτη, και μέχρι στιγμής (απόγευμα Πέμπτης) την έχουν υπογράψει 238 δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των μίντια.
Η Wall Street Journal και η αμερικανική κυβέρνηση ζητούν την άμεση απελευθέρωσή του, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις κατηγορίες της ρωσικής πλευράς. Είναι σαφές ωστόσο ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος, ο οποίος εργαζόταν στη Ρωσία ως ανταποκριτής τα τελευταία περίπου έξι χρόνια, θα παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον ως τον Μάιο.
Οι καταγγέλλοντες Ρώσοι δημοσιογράφοι υπενθυμίζουν από την πλευρά τους, στο πλαίσιο της ανοιχτής επιστολής που υπέγραψαν, και την περίπτωση ενός άλλου όχι δυτικού αλλά Ρώσου δημοσιογράφου, του Ιβάν Σαφρόνοφ, που καταδικάστηκε πέρυσι σε κάθειρξη 22 ετών με την κατηγορία της «προδοσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης