Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Cenergy: Παγκόσμιος ηγέτης στην αγορα καλωδίων, αναμένεται ανάληψη εργων CCS - Αισιοδοξία για το deal με την Orsted

tags :
Cenergy: Παγκόσμιος ηγέτης στην αγορα καλωδίων, αναμένεται ανάληψη εργων CCS - Αισιοδοξία για το deal με την Orsted
Τι ανέφερε η δίοικηση για τους στόχους και την στρατηγική της εταιρίας
Η θέα του Κορινθιακού σε 57 μέτρα ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας στο τρίτο στάδιο της γραμμής παραγωγής των καλωδίων του εργοστασίου της Cenergy Holdings καθιστά αντιληπτό το μέγεθος των επενδύσεων, που έχουν οδηγήσει την εταιρία να είναι στον κλάδο inter array ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς.

Η Cenergy είναι η αιχμή της ανάπτυξης του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ με άμεση συμβολή στην πράσινη μετάβαση σε τρεις άξονες:
τις καλωδιακές διασυνδέσεις υπερακτίων αιολικών, τις υποδομές για αγωγούς υδρογόνου και την προετοιμασία για ανάληψη έργων δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (carbon capture).

O διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Αλέξης Αλεξίου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της επένδυσης που αφορά την συνεργασία με την Orsted, κατόπιν και των επαφών που είχε με την ηγεσια της πολιτείας του Maryland. Παράλληλα ο CFO της εταιρίας κ. Αλέξανδρος Μπένος ανέφερε, ότι η προϋπόθεση για να προχωρήσει η συμφωνία αυτή, είναι να ολοκληρωθεί πρώτα η συμφωνία μεταξύ της Orsted και της πολιτείας του Maryland. Ο ίδιος προσέθεσε ακόμα, ότι η εταιρία διαθέτει πολλές εναλλακτικές δυνατότητες για την χρηματοδότηση της επένδυσης αυτής και δεν θα επιλεγεί κατ' ανάγκη τραπεζικός δανεισμός.Το project αυτό είναι υψηλής σημασίας για την εταιρία, καθώς της ανοίγει τον δρόμο σε μια πολύ μεγάλη αγορά, όπου υπάρχουν σημαντικά επενδυτικά κίνητρα λόγω IRA.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης