Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια πτώση στη Wall, στη σκιά φόβων για την οικονομία των ΗΠΑ - Στο -0,58% o S&P 500, o Νasdaq -0,52%

Ήπια πτώση στη Wall, στη σκιά φόβων για την οικονομία των ΗΠΑ - Στο -0,58% o S&P 500, o Νasdaq -0,52%
Αρνητικά πρόσημα στη Wall...
Ήπια καθοδικά κινήθηκαν σήμερα 4 Απριλίου οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν ακόμη στραμμένο το βλέμμα τους στο τραπεζικό θρίλερ που κλυδώνισε τον χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ, αλλά και την ύφεση που... έρχεται.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,59%, στις 33.402 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση -0,58%, στις 4.100 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,52%, στις 12.126 μονάδες
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύθηκε στις 19 μονάδες
αφσδφσαδσφδασφδασφδαφδσαφδσ.JPG
Σε καθοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,34% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά 12 μονάδες βάσης στο 3,84%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 0,4% στα 80,71 δολ.

και η τιμή του χρυσού σημείωσε «άλμα» 1,9% στα 2.038 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0952 δολ.

Νωρίτερα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, δήλωσε ότι η τραπεζική κρίση «σταθεροποιείται» και ότι οι ρυθμιστικές αρχές είναι έτοιμες να δράσουν σε περίπτωση που χρειαστεί να προστατευτούν οι καταθέσεις.
«Βλέπω ότι οι εκροές καταθέσεων από μικρότερες τράπεζες σε μεγαλύτερες περιορίζονται, ωστόσο συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», σημείωσε σε δημοσιογράφους.

Στα μάκρο, οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν μεγάλη πτώση τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 632.000 στα 9,93 εκατ. από περίπου 10,6 τον Ιανουάριο.
Μετά την πτώση των εργοστασιακών παραγγελιών σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, (μετά το απροσδόκητα μεγάλο άλμα του Δεκεμβρίου), η σύγκλιση των εκτιμήσεων των αναλυτών για τον Φεβρουάριο προέβλεπε την περαιτέρω πτώση  τους κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.
Παρ' όλα αυτά οι εργοστασιακές παραγγελίες το μήνα Φεβρουάριο υποχώρησαν κατά 0,7% σε μηνιαία βάση, ενώ οι βιομηχανικές παραγγελίες Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, υποδεικνύοντας πτώση 2,1%...
bfm39D9.jpg

Αυτά σημαίνουν ότι σε ετήσια βάση η ανάπτυξη των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ ήταν μόλις 2,7% - η πιο αργή από τον Φεβρουάριο του 2021.
Οι εργοστασιακές παραγγελίες για διαρκή αγαθά αναμενόταν να παραμείνουν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, ενώ συν τοις άλλοις η αναθεώρηση των στοιχείων έδειξε ότι το Ιανουάριο είχαν αυξηθεί κατά 0,8% και όχι κατά 1,2%.
Οι εργοστασιακές παραγγελίες για διαρκή αγαθά κατά βάση παραμένουν αμετάβλητες εδώ κι ένα χρόνο.
bfmCA81.jpg
Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Συγκρατημένα κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις τιμές του πετρελαίου να σταθεροποιούνται μετά το ράλι που προκάλεσε η αιφνιδιαστική μείωση παραγωγής από τον OPEC+.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η τελευταία ετήσια γενική συνέλευση της Credit Suisse πριν την εξαγορά της τράπεζας από την UBS.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,14%, στις 15.603 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,5%, στις 7.634 μονάδες.
Στις 7.344 μονάδες με οριακές μεταβολές διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση -0,56%, στις 27.026 μονάδες.
φσδαφσδασφδασφδαφσδαφδσα.JPG
Παράλληλα, ενώ οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα ανησυχήσουν πιθανότατα τις κεντρικές τράπεζες που ήδη βρίσκονται σε συναγερμό για τα αυξημένα επίπεδα πληθωρισμού, οι φόβοι για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση κλιμακώνονται μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, τη ζώνη του ευρώ και το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε σε συρρίκνωση μέχρι τον Μάρτιο.
Η Reserve Bank of Australia αποφάσισε να σταματήσει την πολυετή εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της νωρίτερα την Τρίτη, διατηρώντας τα αμετάβλητα στο 3,6% και οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Federal Reserve πλησιάζει πολύ κοντά στο να κάνει κάτι παρόμοιο, με τις αγορές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια να υποδηλώνουν προσδοκίες ότι η επόμενη αύξηση της Fed θα είναι η τελευταία.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε ελαφρώς διαφορετική πορεία, έχοντας αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα, και σηματοδότησε περαιτέρω αυξήσεις μπροστά της, με την πρόεδρο Christine Lagarde να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα ότι ο δομικός πληθωρισμός παραμένει "σημαντικά πολύ υψηλός".
Το πόσο περαιτέρω θα προχωρήσει η ΕΚΤ είναι πιθανό να εξαρτηθεί από τα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης