Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Επιμένει στο δρόμο της εξαπάτησης ο ΣΥΡΙΖΑ, με ισχυρές δόσεις πολακισμού – Καθοριστική η κάλπη στις 21/5

Οικονόμου: Επιμένει στο δρόμο της εξαπάτησης ο ΣΥΡΙΖΑ, με ισχυρές δόσεις πολακισμού – Καθοριστική η κάλπη στις 21/5
"Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει ευαγγέλιο το ψέμα, τη μία λένε πως δεν συζητούν σχηματισμό κυβέρνησης ηττημένων, την άλλη ο εξάδελφος του προέδρου, Γ. Τσίπρας, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο του ολίγον ηττημένου, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει το μονομέτωπο αγώνα του κατά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ", ανέφερε ο Γ. Οικονόμου
«Οι πολίτες είναι εξοικειωμένοι, έχουν πικρή πείρα από τις τακτικές που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τακτικές που συνοψίζονται στο γαία πυρί μιχθήτω, με σκοπό να εμποδιστεί ο σχηματισμός μιας ισχυρής, μιας αυτοδύναμης Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη νέα τετραετία. Παρότι οι ουσιαστικά αντιδημοκρατικές και λαϊκίστικες τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδοκιμαστεί εκλογικά, αλλά και ευρύτερα από τους πολίτες, παρακολουθούμε ότι συνεχίζουν, επιμένουν στο δρόμο του ψέματος και της εξαπάτησης.  Όμως όλη αυτή η προσπάθεια, η εμπλουτισμένη το 2023 και με ισχυρές δόσεις πολακισμού σε όλα τα επίπεδα, είναι σίγουρο ότι θα αποδοκιμαστεί και πάλι από την κοινωνία των πολιτών, η οποία έχει αναπτύξει πλέον πολύ ισχυρά αντισώματα στα ψέματα και στην κοροϊδία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing, υπογράμμισε ότι «η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι για εμάς η καθοριστική κάλπη. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει ευαγγέλιο το ψέμα, τη μία λένε πως δεν συζητούν σχηματισμό κυβέρνησης ηττημένων, την άλλη ο εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο του ολίγον ηττημένου, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει το μονομέτωπο αγώνα του κατά του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».
Όπως είπε, «για τη ΝΔ η κρίσιμη κάλπη είναι αυτή της 21ης Μαΐου, εμείς επιδιώκουμε το σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης με γρήγορα αντανακλαστικά».
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για την πιθανότητα τρίτων εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι για τη ΝΔ υπάρχει μόνο η κάλπη στις 21/5 και «οτιδήποτε άλλο θα το ξανασυζητήσουμε μετά την πρώτη κάλπη. Σε αυτήν θα διεκδικήσουμε ένα αποτέλεσμα, που θα καθορίσει τις εξελίξεις και θα οδηγήσει τη χώρα σε σταθερότητα».
Σχετικά με την υπόθεση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάση, κατόπιν δημοσιεύματος κυριακάτικης εφημερίδας, επανέλαβε πως ο κ. Παπαθανάσης έχει παράσχει επαρκείς εξηγήσεις, ενώ σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, απάντησε ότι «είναι ενδιαφέρον πως για να βρίσκει κάποιος θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπερθεματίζει σε «πολακισμό»».
Περαιτέρω, σε ερώτηση για δημοσίευση ολοσέλιδης καταχώρησης με θέμα το «Turkaegean» στην Αμερικανική εφημερίδα New York Times, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η χώρα μας θα κάνει ό,τι απαιτείται για να μην δημιουργούνται εσφαλμένοι συνειρμοί από παραπλανητικές διαφημίσεις, προσθέτοντας ότι έχει αποδειχθεί πως η εξωτερική μας πολιτική δρα αποτελεσματικά.

Για την επέκταση του φράχτη και το μεταναστευτικό

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να επαναλάβω εκ μέρους της Κυβέρνησης προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Τσίπρα, τα ερωτήματα που εγείρονται από τη στάση τόσο του ίδιου, όσο και από τη στάση των στελεχών του κόμματός του, για το φράχτη στον Έβρο και γενικότερα για τη μεταναστευτική πολιτική», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, θέτοντας σειρά ερωτημάτων και ξεκαθαρίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση η δική μας θέση είναι απολύτως ξεκάθαρη: Ακολουθούμε δίκαιη και αποτελεσματική πολιτική, η οποία θωρακίζει τα σύνορα της Πατρίδας μας, σώζοντας ταυτόχρονα χιλιάδες αθώους ανθρώπους, που οι δουλέμποροι εκμεταλλεύονται».
«Για μας η επέκταση του φράχτη είναι απαραίτητη και, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους, αν και θα αγωνιστούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους υποστήριξης και οικονομικά της πρωτοβουλίας αυτής. Η προστασία των συνόρων μας -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης- αποτελεί για την Κυβέρνησή μας κορυφαία εθνική επιλογή. Και η Κυβέρνηση αυτή ανταποκρίνεται απόλυτα, όπως οι πολίτες ξέρουν, στις εθνικές επιλογές», συμπλήρωσε.

Ψέματα περί ιδιωτικοποίησης του νερού

«Σε μια Δημοκρατία, ο σεβασμός στους θεσμούς και στη νοημοσύνη των πολιτών, επιβάλλει, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ιδίως, να παρουσιάζονται θέσεις και επ’ αυτών να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση και οι πολίτες να κρίνουν και να αποφασίζουν ποιος είναι καλύτερος για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Αν ο πολιτικός διάλογος γίνεται στη βάση της παραπληροφόρησης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της συκοφαντίας, τότε νοθεύεται η λαϊκή βούληση. Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, ως στρατηγική επιλογή, να αλλοιώσει την ουσία της προεκλογικής και εκλογικής διαδικασίας, με συστηματική και συνεχή τροφοδότηση της κοινής γνώμης με fake news. Πρόκειται για ένα ξεδιάντροπο και ασυγκράτητο μηχανισμό προπαγάνδας που συνηθίζεται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα, πολλά από τα οποία έχουν κερδίσει κατά καιρούς τη συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Οικονόμου.
Πρόσθεσε πως «παρά την κατηγορηματική δήλωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό κι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα ιδιωτικοποίησής του, παρά την αντίστοιχη δήλωση του αρμόδιου Υπουργού στη Βουλή και το γεγονός ότι δεν προκύπτει από πουθενά -από πουθενά όμως- καμία πρόθεση ιδιωτικοποίησης, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στα ψέματα, παραπλανώντας τους πολίτες. Έχει ενδιαφέρον - για να αναδειχθεί το μέγεθος της υποκρισίας - και για την κοινωνία, αλλά και για όσους ηθελημένα ή από άγνοια συμβάλλουν στην παραπλάνηση αυτή, να θυμίσουμε ποιοι ακριβώς είναι εκείνοι που λένε αυτά τα απίστευτα ψέματα για το νερό. Είναι εκείνοι που το 2016 είχαν υπαγάγει, με νόμο και την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, ακολουθώντας τη συνταγή της τρόικα για την ιδιωτικοποίηση όλων των βασικών πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
Να θυμίσουμε δηλαδή, με απλά λόγια, πόσο ψεύτες και πόσο υποκριτές είναι όσοι κόπτονται σήμερα για την δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού».
Υπογράμμισε ότι «η ΝΔ στα 4 χρόνια που κυβερνά όχι μόνο δεν έκανε απολύτως καμία κίνηση ιδιωτικοποίησης του νερού, αλλά με την εισαγωγή της Ρυθμιστικής Αρχής έθεσε το πλαίσιο για τη βελτίωση της ποιότητάς του νερού, όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών γύρω από την υδροδότηση των πολιτών και της σωστής τιμολόγησής τους προς όφελος της κοινωνίας και τον πολιτών».
«Είμαστε αποφασισμένοι, στο μέτρο που μας αφορά, να μην αφήσουμε στα ψέματα, στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ να συσκοτίσουν την αλήθεια και να νοθεύσουν την βούληση των πολιτών. Τα ψέματά αυτά θα αποκαλύπτονται και θα καταγγέλλονται.», είπε χαρακτηριστικά.
«Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και η ψευδολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατον να την πλήξει. Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι στην πορεία προς τις εκλογές, δεν μένει άλλος δρόμος για την Αξιωματική Αντιπολίτευση από εκείνον της χυδαιότητας, του ψέματος και της συκοφαντίας. Όμως, η Ελλάδα ακολουθεί άλλη κατεύθυνση. Σταθερά, τολμηρά και μπροστά», τόνισε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στις πολιτικές και δράσεις για τις νέες και νέους που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης