Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Επενδύουμε στις πολιτικές για τους νέους μας

Οικονόμου για πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Επενδύουμε στις πολιτικές για τους νέους μας
«Με σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα το πρόγραμμα χορήγησης χαμηλότοκων και άτοκων στεγαστικών δανείων σε 10.000 νέους ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών που εντάσσεται στην στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης "Σπίτι μου"», σημειώνει ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Στο πρόγραμμα χορήγησης χαμηλότοκων και άτοκων στεγαστικών δανείων σε νέους, για το οποίο οι αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα, Δευτέρα 3/4, κάνει αναφορά με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
«Με σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα το πρόγραμμα χορήγησης χαμηλότοκων και άτοκων στεγαστικών δανείων σε 10.000 νέους ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών που εντάσσεται στην στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης "Σπίτι μου"», σημειώνει ο κ. Οικονόμου.
«Επενδύουμε στις πολιτικές για τους νέους μας», υπογραμμίζει.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στις τράπεζες από νέους και νέα ζευγάρια, για χορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων, με επιτόκιο που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του κανονικού επιτοκίου της αγοράς, για απόκτηση πρώτης κατοικίας.
Μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» πάνω από 10.000 ωφελούμενοι μπορούν εντός του έτους να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς, καθώς το 75 % του κεφαλαίου που χορηγείται από τη ΔΥΠΑ είναι άτοκο, ενώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους (και όσους αποκτήσουν αυτή την ιδιότητα κατά τη διάρκεια αποπληρωμής) το δάνειο χορηγείται στο σύνολό του άτοκα.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άτομα ηλικίας κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση δανείου από 25 έως 39 ετών ή σύζυγοι ή πρόσωπα που συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης, εφόσον ο ένας εκ των δύο είναι ηλικίας, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση δανείου, από 25-39 ετών, που δεν διαθέτουν άλλο ακίνητο κατάλληλο για κατοικία τους και ικανοποιούν τα εισοδηματικά κριτήρια.
Το ετήσιο εισόδημα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10.000 ευρώ, ενώ το μέγιστο εκείνο που ισχύει για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης (16.000 ευρώ για άγαμο, 24.000 ευρώ για ζευγάρι συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου).
Επίσης, δεν διαθέτουν ακίνητο που καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.
οικ_4.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης