Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Για 5η φορά σε δύο χρόνια στις κάλπες οι ψηφοφόροι για τις βουλευτικές εκλογές

Βουλγαρία: Για 5η φορά σε δύο χρόνια στις κάλπες οι ψηφοφόροι για τις βουλευτικές εκλογές
Οι σημερινές εκλογές στη χώρα 6,5 εκατομμυρίων κατοίκων,  είναι οι πέμπτες που γίνονται μέσα σε δύο χρόνια kai προκηρύχθηκαν επειδή κανένα κόμμα δεν μπόρεσε να σχηματίσει κυβέρνηση στις προηγούμενες πριν από έξι μήνες
Σχετικά Άρθρα
Στις κάλπες για πέμπτη φορά μέσα σε δύο χρόνια προσέρχονται σήμερα, Κυριακή 2 Απριλίου, οι ψηφοφόροι στη Βουλγαρία για τις βουλευτικές εκλογές.
Οι ψηφοφόροι από τις 7:00 το πρωί μέχρι και τις 20:00, καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο τους κοινοβούλιο, στη σκιά του πολιτικού αδιεξόδου και τον διχασμό όσον αφορά την υποστήριξη της Σόφιας – που ιστορικά και πολιτιστικά είναι κοντά στη Μόσχα - στην Ουκρανία, όπου συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος από τον Φεβρουάριο του 2022.
Μάλιστα, λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης θα ακολουθήσουν οι δημοσκοπήσεις, ενώ τα επίσημα τελικά αποτελέσματα δεν αναμένεται πριν περάσουν μέχρι και τέσσερις ημέρες.
Οι σημερινές εκλογές στη χώρα 6,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που είναι το φτωχότερο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO, το οποίο έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση, είναι οι πέμπτες που γίνονται μέσα σε δύο χρόνια, προκηρύχθηκαν επειδή κανένα κόμμα δεν μπόρεσε να σχηματίσει κυβέρνηση στις προηγούμενες πριν από έξι μήνες.

Οι επικρατέστεροι

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, δυο φιλοδυτικές παρατάξεις αναμένεται πως θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση.
Πρόκειται για την κεντροδεξιά συμμαχία GERB-SDS του πρώην πρωθυπουργού Boyko Borisov, αλλά και το φίλα προσκείμενο στις επιχειρήσεις συντηρητικό μπλοκ PP-DB του πρώην πρωθυπουργού Kiril Petkov, που φέρονται να συγκεντρώνουν περί το 25-26% των προθέσεων ψήφου, βάσει των δημοσκοπήσεων.
Πάντως, μετά την πτώση του Borisov, δεν έχει φανεί κάποιο κόμμα ικανό να εξασφαλίσει μεγάλο ποσοστό ή κάποια σταθερή συμμαχία και έτσι, οι προσωρινές κυβερνήσεις διαδέχονται η μια την άλλη.
Ο πρώην πρωθυπουργός Boyko Borishov, το συντηρητικό κόμμα του οποίου, το GERB, ήρθε πρώτο στις εκλογές της 2ας Οκτωβρίου, δεν βρήκε συμμάχους και οι άλλοι σχηματισμοί δεν κατάφεραν επίσης να οικοδομήσουν ένα συνασπισμό.
Τα καθήκοντα της κυβέρνησης θα ασκεί υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Η αγωνία των Βουλγάρων πολιτών είναι αν από τις σημερινές κάλπες θα προκύψει η ίδια ισορροπία δυνάμεων, που θα σημαίνει συνέχιση του πολιτικού αδιεξόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης