Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Αμυντικού χαρακτήρα η ανάπτυξη ρωσικών στρατηγικών, δεν παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις

Λευκορωσία: Αμυντικού χαρακτήρα η ανάπτυξη ρωσικών στρατηγικών, δεν παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις
Αυτό το βήμα είναι πολύ σοβαρός αποτρεπτικός παράγοντας για όσους έχουν οποιεσδήποτε σκέψεις σχετικά με εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας επισήμανε ο Sergei Rachkov
Σχετικά Άρθρα
O πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων και εθνικής ασφάλειας της άνω βουλής του κοινοβουλίου της Λευκορωσίας, Sergei Rachkov, δήλωσε το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 ότι η απόφαση για ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας δεν παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις του Μινσκ και αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα κατά των καταπατήσεων όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της δημοκρατίας.
«Αυτό είναι ένα σοβαρό βήμα εκ μέρους της Λευκορωσίας και της Ρωσίας .
Θέλω να τονίσω ότι η Δημοκρατία της Λευκορωσίας δεν παραβιάζει τις διεθνείς της υποχρεώσεις σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Rachkov σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Belarus.
Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι «όταν, στο πλαίσιο του Μνημονίου της Βουδαπέστης, η Λευκορωσία απέσυρε (σοβιετικά) πυρηνικά όπλα από το έδαφός της, της δόθηκαν σοβαρές εγγυήσεις στον τομέα της ασφάλειας».
«Σήμερα βλέπουμε πώς αλλάζει η γεωπολιτική και γενική στρατηγική κατάσταση στον κόσμο και γύρω από τη Λευκορωσία και τα σύνορά της.
Ο αρχηγός του κράτους δεν μπορεί παρά να αντιδράσει στην αλλαγή της κατάστασης.
Αυτό το βήμα είναι πολύ σοβαρός αποτρεπτικός παράγοντας για όσους έχουν οποιεσδήποτε σκέψεις σχετικά με εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», πρόσθεσε ο γερουσιαστής.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Μόσχα και το Μινσκ συμφώνησαν ότι, χωρίς να παραβιάσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις, θα αναπτύξουν τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.
Ο Putin εξήγησε ότι η Ρωσία δεν μεταφέρει τα πυρηνικά της όπλα στη Λευκορωσία, αλλά κάνει αυτό που πράττουν οι ΗΠΑ εδώ και μια δεκαετία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατασκευή μιας εγκατάστασης αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης