Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές κινεζικό γενετικό πείραμα με γονίδιο... αρκούδας, δημιουργεί σούπερ στρατιώτες ανθεκτικούς στα πυρηνικά όπλα

Πρωτοφανές κινεζικό γενετικό πείραμα με γονίδιο... αρκούδας, δημιουργεί σούπερ στρατιώτες ανθεκτικούς στα πυρηνικά όπλα
Στρατιωτικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι «έχουν εισάγει με επιτυχία ένα γονίδιο από τη μικροσκοπική αρκούδα του νερού σε ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα και αύξησαν σημαντικά την αντίσταση αυτών των κυττάρων στην ακτινοβολία»!
Ομάδα επιστημόνων που συνδέονται με τον κινεζικό στρατό και εργάζονται στο Πεκίνο, ανακοίνωσαν πως, «Η κινεζική ομάδα πίσω από ένα πρωτοφανές όσο και ακραίο πείραμα γονιδίων σε ζώα, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία σούπερ στρατιωτών ικανών να επιβιώσουν από πυρηνικό όλεθρο», όπως αναφέρει η South China Morning Post, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα με αυτόν τον ασυνήθιστο τίτλο!
Οι αναφορές από την Κίνα επιβεβαιώνουν ότι οι επιστήμονες εξακολουθούν να επιδιώκουν να ξεπεράσουν τα ανθρώπινα... εμπόδια με πειραματισμούς τύπου Φρανκενστάιν στα γονίδια και με το βλέμμα στη χειραγώγηση του ανθρώπινου DNA.
Το ερώτημα είναι «τι μπορεί να πάει στραβά;» και την σκέψη «που μπορεί να οδηγήσει», να φαντάζει τρομακτική.

Το πείραμα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κινεζικό περιοδικό Military Medical Sciences, και κερδίζει όλο και περισσότερο την προσοχή και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης στην επιστημονική κοινότητα, αλλά εγείρει επίσης σοβαρά ηθικά διλήμματα, παρά το πείραμα που υπερασπίζονται οι επόπτες του ως "απολύτως νόμιμο».
Σύμφωνα με λεπτομέρειες, οι στρατιωτικοί επιστήμονες λένε ότι έχουν εισαγάγει με επιτυχία ένα γονίδιο από τη μικροσκοπική αρκούδα του νερού σε ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα και αύξησαν σημαντικά την αντίσταση αυτών των κυττάρων στην ακτινοβολία.
«Είπαν ότι η επιτυχία σε αυτό το άνευ προηγουμένου πείραμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξαιρετικά σκληρούς στρατιώτες που θα μπορούσαν να επιβιώσουν των πυρηνικών επιπτώσεων», γράφει η SCMP.

Ποιες είναι οι «αρκούδες του νερού» ή βραδύπορα που μπορεί να ζουν στο... φεγγάρι!

Η πρωτοβουλία αφορούσε την πειραματική εισαγωγή στο ανθρώπινο DNA (χρησιμοποιώντας εμβρυϊκά κύτταρα) ενός βασικού γονιδίου που εντοπίζονται στην αρκούδα του νερού.
Το εν λόγω γονίδιο δίνει στο μικροσκοπικό πλάσμα σπάνια αντίσταση στην ακτινοβολία και άλλες ακραίες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Οι επιστήμονες θεωρούσαν εδώ και καιρό ότι οι αρκούδες του νερού, γνωστές και ως βραδύπορα, (μικρά, ζώα συγγενικά με τα Αρθρόποδα) μπορεί να κρατούν γενετικά μυστικά που μια μέρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την ανθρώπινη επιβίωση και μακροζωία.
Το μικροσκοπικό ζώο με οκτώ πόδια, το οποίο είναι μικρότερο από ένα χιλιοστό σε μήκος, έχει περιγραφεί ως εξής:
«Τα βραδύπορα (Tardigrades) είναι μικροσκοπικά, ουσιαστικά άφθαρτα, μπορούν να επιβιώσουν σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, στον πυθμένα μιας τάφρου βαθιάς θάλασσας ή ακόμα και στο κρύο, σκοτεινό κενό του διαστήματος.
«Τον Αύγουστο, ένα ισραηλινό διαστημικό σκάφος που μετέφερε βραδύπορα ως μέρος ενός επιστημονικού πειράματος συνετρίβη στο φεγγάρι και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν επιζήσει.»

1_116.JPG
Επέζησαν ακτινοβολίας:

Έχοντας απομονώσει το γονίδιο του Tardigrade ικανό να παράγει πρωτεΐνες - «ασπίδα» που μπορούν να προστατεύσουν από την ακτινοβολία και άλλες βλάβες, η κινεζική ομάδα είπε ότι «βρήκε έναν τρόπο να εισαγάγει αυτό το γονίδιο στο ανθρώπινο DNA χρησιμοποιώντας το CRISPR/Cas9, ένα εργαλείο γονιδιακής επεξεργασίας που είναι τώρα διαθέσιμο στα περισσότερα βιογραφικά -εργαστήρια», σύμφωνα με την ανασκόπηση του πειράματος στην SCMP.
«Στο εργαστηριακό τους πείραμα, σχεδόν το 90% των ανθρώπινων εμβρυϊκών κυττάρων που φέρουν το γονίδιο της αρκούδας του νερού επέζησαν από μια θανατηφόρα έκθεση σε ακτινοβολία ακτίνων Χ, σύμφωνα με την ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Yue Wen στο εργαστήριο βιοτεχνολογίας ακτινοβολίας στην Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών, Πεκίνο», σύμωνα με την έκθεση.

Η ομάδα αναγνωρίζει ορισμένους τεράστιους «άγνωστους»... κινδύνους


Η προσθήκη ενός εξωγήινου γονιδίου από την αρκούδα του νερού σε ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβλαβείς μεταλλάξεις ή ακόμα και να σκοτώσει τα κύτταρα λόγω του γενετικού χάσματος μεταξύ των δύο ειδών, έναν κίνδυνο που γνώριζε η ομάδα του Yue, σύμφωνα με το έγγραφό τους.
Οι προστατευτικές πρωτεΐνες είναι "μοναδικές για τις αρκούδες του νερού.
Η απόκριση όσον αφορά στην ανοσία όπως εκφράζεται με την ένωση μεταξύ των δύο διαφορετικών ειδών είναι άγνωστη και μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα ζητήματα ασφάλειας", έγραψαν.
Οραματίζονται πιθανή μελλοντική εφαρμογή της τεχνικής γενετικής χειραγώγησής τους με επίκεντρο τα πειράματα με αρκούδες νερού σε περιπτώσεις που σχετίζονται με τη θεραπεία ασθενειών από την οξεία έκθεση στην ακτινοβολία για όσους εκτίθενται πρώτοι, στρατιωτικό προσωπικό ή οποιονδήποτε κοντά σε ζώνη πυρηνικής έκλυσης.
Προβλέπουν επίσης την εποχή του μελλοντικού «σούπερ στρατιώτη» και των γενετικά τροποποιημένων ανθρώπων ικανών να επιβιώσουν από έναν πυρηνικό όλεθρο.
2_94.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης