Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο έλεος εμπρηστών η Ισπανία - Περισσότερες από 100 πυρκαγιές με διαφορά λίγων ωρών

Στο έλεος εμπρηστών η Ισπανία - Περισσότερες από 100 πυρκαγιές με διαφορά λίγων ωρών
Συνολικά 119 πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη  στην περιφέρεια της Αστούριας και στη γειτονική Κανταβρία
Περισσότερες από 100 πυρκαγιές, οι περισσότερες αποτέλεσμα εμπρησμού, σύμφωνα με τις αρχές, μαίνονται στη βόρεια Ισπανία, ενώ άλλη μια, η οποία επί μία εβδομάδα κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις κοντά στη Βαλένθια, στα ανατολικά, τέθηκε υπό έλεγχο.
Συνολικά 119 πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη  το απόγευμα της Παρασκευής (31/3/2023) στην περιφέρεια της Αστούριας και στη γειτονική Κανταβρία.
Οι περισσότερες από αυτές (91) εντοπίζεται στην αυτόνομη περιφέρεια της Αστούριας. Κάποια στιγμή νωρίτερα μαίνονταν ταυτόχρονα 160 πυρκαγιές σε αυτές τις δύο ορεινές επαρχίες που φημίζονται για τα δάση τους, ανέφεραν οι αρχές διαβεβαιώνοντας ότι οι περισσότερες ήταν έργο εμπρηστών.
Οι πυρκαγιές πήραν διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων και ως αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι έκλεισαν και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους πολλές εκατοντάδες άνθρωποι. Η παραθαλάσσια πόλη Βαλντές περικυκλώθηκε από τις φλόγες και έχει αποκλειστεί από την υπόλοιπη χώρα ενώ στο Οβιέδο, την πρωτεύουσα της Αστούριας, οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα πρώτα σπίτια εξαιτίας μιας πυρκαγιάς στο όρος Ναράνκο.
Στο Καστεγιόν, στην περιοχή της Βαλένθια, οι πυροσβέστες κατάφεραν σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο μια δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 23 Μαρτίου.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά για φέτος και υπολογίζεται ότι έκαψε συνολικά 47.000 στρέμματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης