Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία κατά Ρωσίας: Απαγορεύει εξαγωγές χάλυβα, αλουμινίου, drones - Ασκήσεις με ΗΠΑ και Β-52 ενώ κόβει... και τα μικροτσίπ

Ιαπωνία κατά Ρωσίας: Απαγορεύει εξαγωγές χάλυβα, αλουμινίου, drones - Ασκήσεις με ΗΠΑ και Β-52 ενώ κόβει... και τα μικροτσίπ
Νέο πακέτο κυρώσεων λόγω Ουκρανίας
(upd 2)Ένα ακόμα πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία ενέκρινε η Ιαπωνία, η οποία απαγορεύει πλέον την εξαγωγή χάλυβα, αλουμινίου, αεροσκαφών και drones προς τη ρωσική επικράτεια.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της Ιαπωνίας, απαγορεύεται πλέον στις ιαπωνικές εταιρείες να εξάγουν διάφορα είδη βιομηχανικής χρήσης στη Ρωσία, από μηχανήματα ως μηχανές πλοίων, εξοπλισμό τεχνικού ελέγχου και διάφορες οπτικές συσκευές.
Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την 7η Απριλίου.

Κοινές ασκήσεις με ΗΠΑ και… βομβαρδιστικά Β 52

Την ίδια στιγμή, η Ιαπωνία προχώρησε σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, στις οποίες συμμετείχαν και στρατηγικά βομβαρδιστικά Β – 52.
Η άσκηση ολοκληρώθηκε χθες 30 Μαρτίου και έγινε πάνω από την Θάλασσα της Ιαπωνίας και την ανατολική θάλασσα της Κίνας.
Σε αυτήν συμμετείχαν 12 ιαπωνικά F-15 και 4 F-2, καθώς και 2 αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52.

Κόβει... και τα μικροτσίπ

Εν τω μεταξύ, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή μικροτσίπ.
«Το μέτρο έχει σκοπό να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποφυγή της χρήσης τεχνολογιών για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε αξιωματούχος της διεύθυνσης ελέγχου εξαγωγών στο υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι αναμένεται να ξεκινήσει διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο αυτό, όπως έγινε γνωστό.
Οι περιορισμοί στις εξαγωγές αναμένεται να αφορούν 23 τύπους εξοπλισμού για την κατασκευή προηγμένων μικροτσίπ.
Τα μέτρα πιθανόν θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο, κατά πληροφορίες ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης