Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν θα υπάρξει δεύτερη επιστράτευση - Επαρκής ο αριθμός των στρατιωτών

Ρωσία: Δεν θα υπάρξει δεύτερη επιστράτευση - Επαρκής ο αριθμός των στρατιωτών
Έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ρώσων πολιτών που κατατάσσονται εθελοντικά αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας
Δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερη κινητοποίηση, επιστράτευση Ρώσων πολιτών προκειμένου να συμμετάσχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας.
Όπως υποστήριξε ο αντιναύαρχος και επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού σε θέματα κινητοποίησης, Vladimir Tsimlyansky, ο σημερινός αριθμός εθελοντών και στρατιωτών είναι επαρκής για να επιτευχθούν οι στόχοι της επιχείρησης.
«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι τα σχέδια του Γενικού Επιτελείου δεν περιλαμβάνουν δεύτερο κύμα κινητοποίησης.
Ο σημερινός αριθμός στρατευσίμων και ατόμων που προσφέρθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν στην ειδική επιχείρηση είναι επαρκής για την εκπλήρωση των στόχων
Ο αριθμός των πολιτών που αποφάσισαν να ενταχθούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο του συμβολαίου στράτευσης έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό» υπογράμμισε ο Ρώσος αντιναύαρχος.

Διάψευση Μ. Βρετανίας

Σημειώνεται πως το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας είχε αναφέρει στην χθεσινή ανακοίνωση του πως η Ρωσία ετοιμάζεται να αρχίσει μια νέα μεγάλη εκστρατεία στρατολόγησης περίπου 400.000 στρατιωτών για την Ουκρανία.
Σύμφωνα το υπ. Άμυνας της Μ. Βρετανίας, οι ρωσικές αρχές θα υποστηρίξουν ότι η εκστρατεία αυτή αφορά μόνο εθελοντές και επαγγελματικό προσωπικό, και δεν πρόκειται για μια νέα, υποχρεωτική επιστράτευση πολιτών.
«Υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα ότι στην πράξη, αυτή η διάκριση θα είναι ασαφής και ότι οι περιφερειακές αρχές θα επιχειρήσουν να επιτύχουν τους στόχους στρατολόγησης που θα τους ζητηθούν, αναγκάζοντας άντρες να συμμετάσχουν.
Οι ρωσικές αρχές πιθανότατα έχουν διαμορφώσει ένα υποτιθέμενο «μοντέλο εθελοντών» για να καλύψουν την έλλειψη σε προσωπικό έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις διαφωνίες στο εσωτερικό.
Είναι εξαιρετικά απίθανο η στρατολόγηση να καταφέρει να πιάσει τον στόχο των 400.000 εθελοντών» αναφέρει η Μ. Βρετανία.
Όπως επισημαίνει, «η ανοικοδόμηση της μαχητικής ισχύος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα απαιτήσει πολλά περισσότερα από προσωπικό».
«Η Ρωσία χρειάζεται περισσότερα πυρομαχικά και προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού από ότι διαθέτει σήμερα» υποστηρίζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης