Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα έτοιμη να στείλει 50.000 στρατιώτες στην Ουκρανία, στο πλευρό των Ρώσων - «Κλειδί» η Κίνα

Η Βόρεια Κορέα έτοιμη να στείλει 50.000 στρατιώτες στην Ουκρανία, στο πλευρό των Ρώσων - «Κλειδί» η Κίνα
Η στρατιωτική βοήθεια από τη Βόρεια Κορέα απαιτεί την έγκριση της Κίνας - Tι υποστηρίζει Ρώσος δημοσιογράφος
Σχετικά Άρθρα
H Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να στείλει 50.000 στρατιώτες από τις ένοπλες δυνάμεις της σε πολεμικές αποστολές για την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, υποστήριξε πολεμικός ανταποκριτής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, όπως μεταδίδει το Eurasian Times.
Στο βίντεο που δημοσίευσε στο youtube, ο Aleksander Sladkov, ένας έμπειρος Ρώσος δημοσιογράφος που ειδικεύεται στις στρατιωτικές υποθέσεις, υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα είναι σταθερά ευθυγραμμισμένη με τη Ρωσία
στη σύγκρουση.
Ο ίδιος πρόσθεσε περαιτέρω ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι πρόθυμη να συμβάλει στην προσπάθεια αποστέλλοντας τα στρατεύματά της για να λάβουν μέρος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση - ο όρος που χρησιμοποιείται συνήθως από τη Μόσχα αντί να αναφέρεται στη σύγκρουση ως πόλεμο με την Ουκρανία.
Ωστόσο, ο Sladkov, επικαλούμενος πηγές στην Πιονγκγιάνγκ, ανέφερε επίσης ότι αυτή η στρατιωτική βοήθεια από τη Βόρεια Κορέα θα απαιτούσε την έγκριση της Κίνας.
Είπε ακόμη ότι μια εντυπωσιακή δύναμη τουλάχιστον 50.000 Βορειοκορεατών στρατιωτών είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον ρωσικό στρατό, και μια απόφαση σχετικά με την ανάπτυξή τους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία θα μπορούσε να ληφθεί επί του παρόντος.


Ο Ρώσος δημοσιογράφος περιέγραψε πώς η Βόρεια Κορέα φέρεται να έχει απευθύνει πρόσκληση για εθελοντές, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, και μόνο την πρώτη ημέρα, χιλιάδες άτομα εξέφρασαν την προθυμία τους να συμμετάσχουν
Η Kim Yo Jong, αδελφή του Kim Jong Un, φέρεται να δήλωσε ότι η χώρα της βρίσκεται "στην ίδια βάρκα" με τη Ρωσία, υπονοώντας ότι η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει τη ρωσική άποψη για τη σύγκρουση.
Επιπλέον, η ίδια έχει δηλώσει ότι ένας πόλεμος θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεσπάσει μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο ισχυρισμός του Sladkov έρχεται μετά από σχόλιο στρατιωτικού αναλυτή που εδρεύει στο Κίεβο σχετικά με την πιθανότητα η Βόρεια Κορέα να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία, όπως σημειώνει το Eurasian Times.
Η ιδέα της πιθανής συμμετοχής βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι καινούργια και έχει συζητηθεί στο παρελθόν από διάφορους εμπειρογνώμονες και αξιωματούχους.
Ωστόσο, δεδομένου ότι τα σχόλια του Ρώσου δημοσιογράφου προέρχονται από μια πηγή, δείχνει ότι η εικασία λαμβάνεται πιο σοβαρά υπόψη και έχει ανέβει ένα επίπεδο.

Η Βόρεια Κορέα στέλνει όπλα στη Ρωσία

Τον Νοέμβριο του 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία προμηθεύεται όπλα από τη Βόρεια Κορέα και τα χρησιμοποιεί στη σύγκρουση με την Ουκρανία.
Ωστόσο, τόσο η Ρωσία όσο και η Βόρεια Κορέα διέψευσαν τους ισχυρισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ρωσία προμηθεύεται εκατομμύρια σφαίρες και άλλα όπλα από τη Βόρεια Κορέα.
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι η Βόρεια Κορέα προμήθευσε ρουκέτες και πυραύλους στην ομάδα Wagner, την ιδιωτική παραστρατιωτική εταιρεία με έδρα τη Ρωσία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη χαρακτηρίσει την Wagner ως "διεθνική εγκληματική οργάνωση" λόγω του φερόμενου παράνομου εμπορίου όπλων με τη Βόρεια Κορέα, το οποίο παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Καθώς η Ρωσία έχει απομονωθεί όλο και περισσότερο λόγω της σύγκρουσής της με την Ουκρανία, έχει αναγνωρίσει την αυξανόμενη σημασία της σχέσης της με τη Βόρεια Κορέα, σημειώνει το δημοσίευμα.
Αν και η σχέση μεταξύ των δύο χωρών δεν ήταν πάντα τόσο φιλική όσο ήταν κατά τη σοβιετική εποχή, η Βόρεια Κορέα επωφελείται σήμερα από την επιθυμία της Μόσχας για συμμάχους.
Η Ρωσία, όντας ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αντιτίθεται σταθερά στην άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στη Βόρεια Κορέα.
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Βόρεια Κορέα εξέφρασε δημοσίως την υποστήριξή της προς τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των αποσχισθέντων περιοχών.
Η απόκτηση όπλων από έθνη όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προσωρινή λύση για τη Μόσχα, ακόμη και καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την εγχώρια αμυντική παραγωγή της για να ικανοποιήσει τις στρατιωτικές απαιτήσεις.
Με τον τρόπο αυτό, η Ρωσία θα μπορούσε να συνεχίσει να πολεμά με παρόμοιο ρυθμό όπως και πριν.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι, δεδομένου ότι η Ρωσία ανταγωνίζεται σήμερα τη βιομηχανική παραγωγή των δυτικών χωρών, θα πρέπει να αναδιαρθρώσει ανάλογα την αμυντική της βιομηχανία, κάτι που θα πάρει χρόνο.
Επιπλέον, στρατιωτικοί παρατηρητές έχουν επισημάνει τους κινδύνους που συνδέονται με τους βορειοκορεατικούς πυραύλους και τα πυρομαχικά, τα οποία είναι απίθανο να έχουν κατασκευαστεί με υψηλά πρότυπα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι οι αποστολές όπλων που έχει αποκτήσει η Ρωσία από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα δείχνουν ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία και οι δυτικές κυρώσεις έχουν αποδυναμώσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας και έχουν μειώσει την ικανότητά της να κατασκευάζει νέα όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης