Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης 2022 της Μοτοδυναμική – Άλλη μία εισηγμένη με μονοψήφιο p/e

Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης 2022 της Μοτοδυναμική – Άλλη μία εισηγμένη με μονοψήφιο p/e
Η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,09 ευρώ ανά μετοχή στη γενική συνέλευση που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3%.
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρά αποτελέσματα παρουσίασε για το σύνολο της χρήσης η Μοτοδυναμική, επιβεβαιώνοντας την τάση του εννεαμήνου.
Μάλιστα κατέγραψε για δεύτερη χρονιά ρεκόρ πωλήσεων και κερδών παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που έφεραν ακόμα και ακυρώσεις σε προγραμματισμένες παραλαβές προϊόντων.
Ο Όμιλος αναμένει και για το επόμενο έτος περαιτέρω αύξηση των οικονομικών μεγεθών του.
Όπως σημειώνεται στη λογιστική κατάσταση οι αγορές δίκυκλων και αυτοκινήτων συνεχίζουν τη θετική τους πορεία στην αρχή του έτους, με τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα να υποχωρούν σταδιακά.
Το παγκόσμιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον παραμένει ιδιαίτερα ρευστό.
Ο όμιλος συντάσσεται με τις ελαφρώς θετικές προβλέψεις για τον εισερχόμενο
τουρισμό.
Αβεβαιότητα επικρατεί ως προς την αγοραστική δύναμη των επισκεπτών της χώρας μας καθώς και για τον αναμενόμενο μέσο χρόνο παραμονής τους, παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
Η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,09 ευρώ ανά μετοχή στη γενική συνέλευση που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3%.
Οι πωλήσεις από όλες τις κατηγορίες κινήθηκαν ανοδικά και συνολικά ανήλθαν στα 132,04 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 40%, ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν 78% και στα 25,2 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 9,2 εκατ. ευρώ από 4,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 118%.
Το p/e διαμορφώνεται στις 9,2 φορές ενώ ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 25,6 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια να είναι στα 28,8 εκατ. ευρώ, άρα ο καθαρός δανεισμός δεν ξεπερνά τα ίδια κεφάλαια και χαρακτηρίζεται χαμηλός (δάνεια συν leasing).
Σημειώνεται πως η μετοχή από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 40%.
Όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση μέσω της σύμβασης αγοράς του 80.5% της ΛΑΙΟΝ ΡΕΝΤΑΛ Α.Ε., η Μητρική Αγορά απέκτησε (άνευ επιπλέον ανταλλάγματος) δικαίωμα αγοράς (call option) του 19.5% των μετοχών της μειοψηφίας της ΛΑΙΟΝ ΡΕΝΤΑΛ Α.Ε., κατά τον τέταρτο ή τον πέμπτο χρόνο μετά την εξαγορά, σε τιμή εξάσκησης η οποία είναι προσδιοριστέα σε μεταβλητή βάση κατά το χρόνο εξάσκησης σε μετρητά τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε αντάλλαγμα μετοχών της Μητρικής Εταιρίας με αίτημα της μειοψηφίας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης