Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newsham (ΗΠΑ): Θα έχουμε πόλεμο το 2025 και η Κίνα θα μας αιφνιδιάσει απόλυτα - Θα βομβαρδίσει Χαβάη και Σαν Ντιέγκο

Newsham (ΗΠΑ):  Θα έχουμε πόλεμο το 2025 και η Κίνα θα μας αιφνιδιάσει απόλυτα  - Θα  βομβαρδίσει Χαβάη και Σαν Ντιέγκο
Σύμφωνα με τον Αμερικανό συνταγματάρχη ο πόλεμος αρχίσει το 2025 και η Κίνα θα αιφνιδιάσει απόλυτα τις ΗΠΑ
Μία εικόνα παρακμής της δύναμης και της αποφασιστικότητας των ΗΠΑ περιγράφει ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία Grant Newsham στο βιβλίο του με τίτλο «When China Attacks: A Warning to America», (Όταν η Κίνα επιτεθεί: Μία προειδοποίηση στην Αμερική).
Σε αυτό το βιβλίο σκιαγραφεί ένα φανταστικό αλλά καλά επικαιροποιημένο σενάριο το οποίο τοποθετείται σε περίπου ένα ή δύο χρόνια από τώρα, όπου σημειώνονται εκρήξεις στο Περλ Χάρμπορ και στην κοντινή αεροπορική βάση Hickam, σε μια επίθεση με drones στη ναυτική βάση του Σαν Ντιέγκο και ένα αλιευτικό σκάφος με κινεζικό πλήρωμα που συγκρούεται με αμερικανικό πετρελαιοφόρο το οποίο αναχώρησε από τη Χαβάη για τον Δυτικό Ειρηνικό.
Εν μέσω αυτών των γεγονότων, «κινέζοι στρατιώτες βρίσκεται στην ξηρά στην Ταϊβάν κατά χιλιάδες».
Η Κίνα ρίχνει τις γραμμές του Διαδικτύου και τις επικοινωνίες της Ταϊβάν για να αποκόψει το νησί από τον κόσμο.

Αιφνιδιάζονται οι ΗΠΑ


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αιφνιδιάζεται και οι πεζοναύτες των ΗΠΑ δεν μπορούν να φτάσουν στην Ταϊβάν, τα πλοία του αμερικανικού ναυτικού είναι καθ' οδόν από τη Σιγκαπούρη και το Γκουάμ και πύραυλοι χτυπούν ακόμη και τα λιμάνια της δυτικής ακτής των ΗΠΑ προτού προλάβουν να απαντήσουν.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι κινεζικές ειδικές δυνάμεις θα εξαπέλυαν επιθέσεις στη Χαβάη, το Γκουάμ και την Ιαπωνία.
«Η Ταϊβάν συνειδητοποιεί ότι δεν έρχεται βοήθεια. Εκλιπαρεί για όρους και εγκαταλείπει κάθε μάχη.
Αμέσως, η υπόλοιπη Ασία λαμβάνει το μήνυμα», γράφει ο Newsham λέγοντας ότι η πρώτη γραμμή άμυνας των ΗΠΑ στον Δυτικό Ειρηνικό έχει σπάσει.
«Από εκεί και πέρα, η Κίνα δεν μπορεί πλέον να περιοριστεί και το Πεκίνο δεν θα σταματήσει στην Ταϊβάν».

Συντριπτική δύναμη

Σύμφωνα με τον Newsham, ο κινεζικός στρατός μπορεί να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ταϊβάν. «Έχοντας μάθει από τα λάθη της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Κινέζοι θα κινηθούν ξαφνικά, με συντριπτική δύναμη, και θα καταλάβουν γρήγορα το νησί», σημειώνει ο Newsham ότι μόλις καταλάβουν την Ταϊβάν, θα έχουν ανοιχτή πρόσβαση στον Ειρηνικό.
«Αυτό θα τους επιτρέψει να περικυκλώσουν την Ιαπωνία και να τοποθετηθούν μεταξύ Αμερικής και Αυστραλίας.
Η κυριαρχία των ΗΠΑ, όπως την ξέρουμε, θα εξαφανιστεί. Ο στρατιωτικός και οικονομικός περιορισμός της Κίνας θα ανατραπεί», εξηγεί ο Newsham.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις στον Ινδο-Ειρηνικό, στον απόηχο της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, φαίνεται απίθανο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους να αποδεχτούν την κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν και την de facto κατάληψη της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.
Σύμφωνα με τους EurAsian Times, η κρίση στην Ουκρανία φαίνεται να ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους στον Ινδο-Ειρηνικό περισσότερο από ποτέ, εν μέσω φόβων ότι η Κίνα πλησιάζει προς την δυναμική επανένωση της Ταϊβάν με την ηπειρωτική χώρα.

pacific.png
Αξιόλογη καριέρα

Ο Newsham, ο οποίος είναι επί του παρόντος ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικής Ασφάλειας και στο Ιαπωνικό Φόρουμ Στρατηγικών Μελετών, είχε μια αξιόλογη καριέρα που περιλαμβάνει ρόλους πληροφοριών και συνδέσμου στους πεζοναύτες των ΗΠΑ και επαγγελματική σταδιοδρομία στο Τόκιο ως δικηγόρος σε επενδυτική τράπεζα και στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.
Το βιβλίο του πραγματεύεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολούν τις ΗΠΑ, τα οποία περιλαμβάνουν την κοινωνική παρακμή και την οικονομική αδυναμία λόγω της σταδιακής υποχώρησης της μεταποίησης στη χώρα, της διαφθοράς στον αμερικανικό ακαδημαϊκό χώρο, τον χρηματοπιστωτικό και εταιρικό τομέα καθώς και την πολιτική, που έχουν υποστεί σοβαρές επιπτώσεις, γράφουν οι Eurasian Times.
Αντίθετα, ο Newsham επισημαίνει την ενιαία εστίαση του μονοκομματικού κράτους της Κίνας, που διευθύνεται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (CCP), στην επιδίωξη συνολικής εθνικής εξουσίας με διάφορα μέσα, όπως η χρήση ψυχολογικού πολέμου, η χειραγώγηση των διεθνών νομικών πλαισίων., η εξαγορά διεθνών οργανισμών, η εκμετάλλευση της πανδημίας του Covid και η υπονόμευση της αμερικανικής βιομηχανίας και του αμερικανικού δολαρίου και η μεγάλης κλίμακας παραβίαση ψηφιακών υποδομών.

Ασύμμετρος πόλεμος

Ο Newsham πιστεύει ότι είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου «ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν κάνει διάκριση μεταξύ εποχής ειρήνης και πολέμου όπως κάνουν οι Αμερικανοί.
Για τους Κινέζους κομμουνιστές, δεν υπάρχει καμία διάκριση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα ήδη διεξάγει ασύμμετρο πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ Για παράδειγμα, όπως ανέφεραν οι EurAsian Times, η Κίνα πιστεύεται ότι διεξάγει επικίνδυνο παράτυπο πόλεμο ή αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «μη κινητικός» πόλεμος εναντίον των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών για τη διακίνηση «θανατηφόρων» ναρκωτικών στην Αμερική.
Η Κίνα είναι ο κύριος προμηθευτής πολλών πρόδρομων συστατικών στα καρτέλ ναρκωτικών για την παρασκευή του Fentanyl.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) περιγράφει το Fentanyl ως την πιο θανατηφόρα απειλή ναρκωτικών που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, καθώς είναι εξαιρετικά εθιστική και θανατηφόρα. Η φαιντανύλη είναι 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη.
Μόλις δύο χιλιοστόγραμμα Fentanyl, η μικρή ποσότητα που χωράει στην άκρη ενός μολυβιού, θεωρείται δυνητικά θανατηφόρα δόση.
Σύμφωνα με τον Derek Maltz, τον πρώην επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων της DEA, η εμπλοκή της Κίνας στη διακίνηση του Fentanyl πρέπει να θεωρηθεί ως μέρος της ευρύτερης εθνικής στρατηγικής της για να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ όσον αφορά την οικονομική και στρατιωτική ισχύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης