Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπακογιάννης: Ο φόβος όλων μας είναι ότι στις εκλογές η αποχή θα είναι μεγαλύτερη – Πρωθυπουργό θα έχουμε τον Μητσοτάκη

Μπακογιάννης: Ο φόβος όλων μας είναι ότι στις εκλογές η αποχή θα είναι μεγαλύτερη – Πρωθυπουργό θα έχουμε τον Μητσοτάκη
Ο Κ. Μπακογιάννης  τόνισε την ανάγκη το πολιτικό σύστημα να βρει έναν ουσιαστικό τρόπο επαφής με τη νέα γενιά, ώστε να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της αποχής στις εκλογές, το οποίο γιγαντώνεται από αναμέτρηση σε αναμέτρηση
«Έχουμε χάσει 1,2 εκατ. ψηφοφόρους από το 2009 μέχρι το 2019 και ο φόβος όλων μας είναι ότι στις εκλογές που έρχονται η αποχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αυτό μας αφορά όλους, τα κόμματα, τους πολιτικούς, την αυτοδιοίκηση και τους δημοσιογράφους. Γιατί θα ξημερώσει μία νέα μέρα την επομένη των εκλογών, θα κοιταχτούμε γύρω μας και θα αρχίσουμε τις συζητήσεις “μα πού πήγαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί δεν ήρθαν στις κάλπες;”», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης.
Ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στο MEGA τόνισε την ανάγκη το πολιτικό σύστημα να βρει έναν ουσιαστικό τρόπο επαφής με τη νέα γενιά, ώστε να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της αποχής στις εκλογές, το οποίο γιγαντώνεται από αναμέτρηση σε αναμέτρηση.
Όπως είπε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να ακούσουμε τους νέους ανθρώπους, να τους μιλήσουμε πρακτικά και ρεαλιστικά».
Με αφορμή την ανάρτηση που έκανε μετά τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην οποία προέτρεπε «να ξεπεζέψουμε και να ακούσουμε με σεβασμό τα παιδιά», ο κ. Μπακογιάννης διευκρίνισε ότι η ανάρτηση αφορά όλους, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου και υπογράμμισε την ανάγκη της ουσιαστικής προσέγγισης με τους νέους ανθρώπους.
«Θα έρθουν στις κάλπες άνθρωποι που γεννήθηκαν μετά το 2004; Πώς μιλάμε σ’ αυτή τη γενιά; Είναι μία γενιά, η οποία έχει ορίσει τη ζωή της “από το Καστελόριζο μέχρι τα Τέμπη”, μια γενιά που είναι η πιο μορφωμένη που έχει πατήσει ποτέ αυτά τα χώματα, η πλέον ευρωπαϊκή, αλλά και η πρώτη γενιά στην ιστορία της χώρας που θα ζήσει χειρότερη από την προηγούμενη. Τι λέμε σε αυτά τα παιδιά; Θα τους μιλάμε με ξύλινη γλώσσα, με αυτά τα βαρύγδουπα: Τι έγινε το ’65, τι έγινε το ’74; Θα συνεχίσουμε να παίζουμε σκιαμαχίες και θα βγάζουμε τα “ζόμπι από τις ντουλάπες” ή θα αρχίσουμε να μιλάμε πρακτικά και ρεαλιστικά;» διερωτήθηκε ο κ. Μπακογιάννης και αναφέρθηκε στην αποχή που από κάλπη σε κάλπη γιγαντώνεται.

Να συζητήσουμε για τις πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα και τη συζήτηση σχετικά για το ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μπακογιάννης, είπε ότι «Πρωθυπουργό έχουμε και θα έχουμε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό».
Σημείωσε πως οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία, ούτε ριάλιτι και ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση επί των πραγματικών προβλημάτων και των προγραμμάτων.
Από εκεί και πέρα, όπως είπε, «θα πρέπει να κάτσουμε όλοι κάτω και να δούμε πρακτικά πώς μπορούμε να πετύχουμε εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές ώστε να μην ξαναζήσουμε αυτά που έχουμε ζήσει». […] Έχουμε την πολυτέλεια να μη μιλάμε για προγραμματικές θέσεις, να μη μιλάμε για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει σύγκλιση; Για το ποιες είναι οι πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα;»

«Δίνουμε τις μάχες μας»

Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι ο κόσμος επιλέγει πρωτίστως τα πρόσωπα και αυτό συμβαίνει και με τον ίδιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε ότι το έργο είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για την επιλογή στην κάλπη.
«Ο κόσμος ψηφίζει “Μπακογιάννη” γιατί κάτι λέει και κυρίως κάτι κάνει. Μπορεί κάποιος να γουστάρει ή να μη γουστάρει τον Μπακογιάννη. Μπορεί να ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίζει οτιδήποτε. Τι τον νοιάζει στο τέλος της ημέρας; “Είναι πιο καθαρή η γειτονιά μου; Έχει πιο πολύ το πράσινο; Με τα φώτα τι κάνεις; Τα πεζοδρόμια, την άσφαλτο;” Τα μικρά που κάνουν τα μεγάλα. Οι άνθρωποι που μας βλέπουν δεν περιμένουν μαγικά, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι τους γίνεται. Από εμάς περιμένουν να κάνουμε την προσπάθεια και να δώσουμε τις μάχες κι ας μην τις κερδίσουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τη δική μου δουλειά την κάνω με τον ίδιο τρόπο από την πρώτη μέρα».

Για τα τραπεζοκαθίσματα και την κατάληψη δημόσιου χώρου

Για το πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα στην πόλη, ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι αυτό υφίσταται και ότι για την αντιμετώπισή του χρειάζεται μία πολιτική “του μέτρου”, την οποία ο δήμος ήδη εφαρμόζει.
Όπως σημείωσε, «στον δημόσιο χώρο μπορούμε να συμβιώσουμε όλοι, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο».
Ανέφερε ότι στα καταστήματα τα οποία δεν συμμορφώνονται ο δήμος σε πρώτη φάση επιβάλλει πρόστιμο, σε δεύτερη φάση αφαιρεί τα τραπεζοκαθίσματα σε επιχειρήσεις που γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και πλέον, μέσω της νέας νομοθετικής ρύθμισης σφραγίζονται καταστήματα.
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα παρέμβασης για τη διατήρηση της ισορροπίας στον δημόσιο χώρο το γεγονός ότι στο Εμπορικό Τρίγωνο, όπου θα γίνουν 8 νέοι πεζόδρομοι, δεν θα δοθούν νέες άδειες για τραπεζοκαθίσματα, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.
«Το κέντρο δεν πρέπει να γίνει μια τουριστική Disneyland. Το κέντρο είναι ο μόνιμος κάτοικος και οι λεγόμενες μικτές χρήσεις. Μικτές χρήσεις σημαίνει ότι στο ίδιο σημείο μπορώ να αγοράσω, άγκυρες, πόμολα, μπορώ να κάτσω να πιω έναν καφέ, να φάω, να πάρω μπαχαρικά», ανέφερε και πρόσθεσε ότι στο Εμπορικό Τρίγωνο, όπου θα δημιουργηθούν οκτώ νέοι πεζόδρομοι και θα ανακατασκευαστούν τέσσερις πλατείες, δεν θα επιτρέπονται νέα τραπεζοκαθίσματα για τρία χρόνια».

Με Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο στο Θέατρο Λυκαβηττού

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε κστο άνοιγμα του Θεάτρου του Λυκαβηττού, ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια.
«Τον Σεπτέμβριο φέτος, θα διοργανώσουμε στο Θέατρο του Λυκαβηττού ένα πάρα πολύ ωραίο Φεστιβάλ», ανέφερε.
Σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης του Θεάτρου στην αρχική του μορφή, ανέφερε πως «μιλάμε για ένα έργο του 1964, του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ζενέτου, που έχει κηρυχθεί μνημείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο ρητά μας έδωσε οδηγίες και μας ξεκαθάρισε πως πρέπει να το αποκαταστήσαμε στην αρχική του μορφή. Αυτό δεν είναι απλώς «άλλο ένα θέατρο», είναι ένα μνημείο. Επιλέγουμε συνειδητά να διατηρήσουμε την ιστορική του μνήμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης