Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η καταιγίδα πλησιάζει – Οι ΗΠΑ αλλάζουν τακτική θέλουν νίκη, αλλά η Ρωσία κερδίζει στο Donbass – Trump: Ορατή η καταστροφή της Ουκρανίας

Η καταιγίδα πλησιάζει – Οι ΗΠΑ αλλάζουν τακτική θέλουν νίκη, αλλά η Ρωσία κερδίζει στο Donbass – Trump: Ορατή η καταστροφή της Ουκρανίας
Ο υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος Trump προβλέπει ότι η Ουκρανία κινδυνεύει να καταστραφεί αφού έως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024 στις ΗΠΑ θα διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα
(upd 9) Η καταιγίδα πλησιάζει…
Όλο και περισσότερες είναι οι ενδείξεις της προετοιμασίας του Ουκρανικού στρατού για την αντεπίθεση που σχεδιάζουν οι αμερικανοί…
Οι ΗΠΑ τώρα θέλουν νίκη επί της Ρωσίας και χρησιμοποιούν τα πιόνια τους Ουκρανούς που σκοτώνονται κατά εκατοντάδες καθημερινά.
Η Ουκρανία χρησιμοποιεί στις επιστρατεύσεις της, έχοντας εξαντλήσει τους μάχιμους, ηλικίες από 16 έως 60 ετών οι οποίοι όντας ανεκπαίδευτοι σκοτώνονται…
Αντιθέτως ο ρωσικός στρατός ακόμη δεν έχει χρησιμοποιήσει τις επιλεκτικές δυνάμεις, οι Wagner που έχουν αποδειχθεί άκρως αποτελεσματικοί είναι μισθοφορικός στρατός όχι τακτικός στρατός της Ρωσίας.
Και ενώ η αναμενόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών προετοιμάζεται, έχουν συγκεντρώσει 200.000 στρατιώτες, 70.000 στην Zaporizhia και 80.000 έξω από την περιοχή του Bakhmut που χάνουν οι Ουκρανοί….ο υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος Trump προβλέπει ότι η Ουκρανία κινδυνεύει να καταστραφεί αφού έως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024 στις ΗΠΑ, θα διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις

Πλησιάζει η καταιγίδα

Η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας παραμένει τρομερή.
Ενώ η Ουκρανία είναι απασχολημένη με τη συλλογή όπλων του ΝΑΤΟ και τη μεταφορά τους στην πρώτη γραμμή, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την προέλαση πιέζοντας τις ουκρανικές άμυνες στα πεδία των μαχών και πρέπει να λύσει προβλήματα υλικοτεχνικής προμήθειας στον τομέα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το πρόβλημα της παροχής ορισμένων ρωσικών μονάδων με την απαραίτητη ποσότητα πυροβολικού παραμένει. Συγκεκριμένα, οι ρωσικές μονάδες στην Avdiivka και οι Wagner ισχυρίζονται ότι οι υπάρχουσες προμήθειες τους εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς για να υποστηρίξουν εντατικές επιθετικές επιχειρήσεις.
Ωστόσο, η κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται.

Παρά τις σφοδρές μάχες, οι δυνάμεις Wagner προελαύνουν με επιτυχία στο Bakhmut.
Παρά τις εκτιμήσεις της Δύσης ότι οι ρωσικές μονάδες επίθεσης έχουν χάσει το επιθετικό δυναμικό τους, οι Wagner πλησιάζουν γρήγορα το διοικητικό κέντρο του Bakhmut.
Έχουν ήδη περάσει τον ποταμό Μπαχμούτκα και μάχονται κοντά στην κεντρική αγορά, 500 μέτρα από το κέντρο της πόλης.
Στις βόρειες συνοικίες βρίσκεται σε εξέλιξη το τελικό στάδιο των εκκαθαρίσεων στη βιομηχανική ζώνη.
Οι ουκρανικές μονάδες εγκατέλειψαν το έδαφος του εργοστασίου AZOM και αποσύρθηκαν για να διατηρήσουν θέσεις κοντά στα διοικητικά κτίρια του εργοστασίου κατασκευής μηχανών.
Την ίδια ώρα οι Wagner προελαύνουν στα νότια της πόλης.
Οι μάχες διεξάγονται κατά μήκος κρίσιμων δρόμων και στα νοτιοδυτικά, οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το μνημείο Mig-17.

Ο ρωσικός στρατός συνέχισε την επίθεσή του κοντά στην Avdiivka.
Τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν στο χωριό Pervomayskoye, εξαπολύουν επιθέσεις στο Severnoye και Tonenkoye, σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν τα ουκρανικά οχυρά στην Avdiivka από τα δυτικά.

Στα βόρεια της πόλης Avdiivka, τα ρωσικά στρατεύματα επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους και κατέλαβαν τη Novobakhmutovka.
Τα ουκρανικά οχυρά στην Avdiivka δέχονται ισχυρά χτυπήματα από τη ρωσική αεροπορία.

Στο βόρειο μέτωπο του Donbass, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να εισβάλλουν σε ουκρανικές θέσεις.
Στη Makeyevka, τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού κατέστρεψαν μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Zherebets, γεγονός που θα περιπλέξει σημαντικά τον ανεφοδιασμό της ουκρανικής δύναμης στην ανατολική όχθη.

Στην περιοχή Zaporozhye ή Zaporizhia επικρατεί ηρεμία πριν από την καταιγίδα.
Στις 23 Μαρτίου, μια άλλη ουκρανική απόπειρα επίθεσης ματαιώθηκε.
Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να συγκεντρώσει δυνάμεις έως και ενός ενισχυμένου τάγματος στην περιοχή Orekhov. Ωστόσο, το ρωσικό πυροβολικό χτύπησε το σημείο συσσώρευσης ανθρώπινου δυναμικού των Ουκρανών προκαλώντας τους σημαντικές ζημιές, καταστρέφοντας σχέδια της ουκρανικής διοίκησης.

Αφόρητο το Bakhmut για τους Ουκρανούς – Δεν ξεφεύγουν από τα πυρά της Wagner

Παρά τις προσπάθειες του Κιέβου να ενισχύσει όσο μπορεί τις ουκρανικές δυνάμεις στο Bakhmut στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί και να σώσει την πόλη αυτή σύμβολο της αντίστασης, οι συνθήκες για τους Ουκρανούς στρατιώτες είναι αφόρητες, τη στιγμή που είναι αδύνατο να διαφύγουν των πυρών των μαχητών της Wagner.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin, ο οποίος αναφέρει πως όλες οι οδοί ανεφοδιασμού των Ουκρανών στρατιωτών τελούν υπό τον έλεγχο των πυρών της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.
«Η Wagner έχει δημιουργήσει αφόρητες συνθήκες για τον εχθρό, ο οποίος δυσκολεύεται ακόμα και να μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό, να φέρει εφεδρικές δυνάμεις ακόμα και να απομακρύνει τους τραυματίες.
Όλα αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον εχθρό, επειδή όλοι οι δρόμοι είναι στον έλεγχο των πυρών της Wagner» είπε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Soloviev Live o Pushilin.
Όσον αφορά τις μάχες μέσα στην πόλη, ο Pushilin τόνισε ότι οι δυνάμεις της Wagner εκκαθαρίζουν όσους Ουκρανούς έχουν απομείνει στο εργοστάσιο AZOM, κάνοντας λόγο πάντως για μεμονωμένες ομάδες.

Καταστράφηκε Ουκρανικό στρατιωτικό κομβόι

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν ουκρανικό στρατιωτικό κονβόι στην περιοχή Zaporozhye ή Zaporizhia.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ομάδας μάχης East Alexander Gordeyev, ένα σύστημα αεράμυνας Buk κατέρριψε ένα εχθρικό ελικόπτερο Mi-8 στην περιοχή του οικισμού Temirovka στην περιοχή Zaporozhye
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια ουκρανική συνοδεία τεθωρακισμένων οχημάτων στην Zaporizhia.

«Εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι Ουκρανοί προσπάθησαν να απομακρυνθούν από τον οικισμό Lukyanovskoye.
Τα μέτρα αναγνώρισης αποκάλυψαν μια συνοδεία έως και 10 τεθωρακισμένων οχημάτων.
Μονάδες πυροβολικού προκάλεσαν ζημιές, χτυπώντας δύο τεθωρακισμένα οχήματα.
Επίσης ένα σύστημα αεράμυνας Buk κατέρριψε ένα εχθρικό ελικόπτερο Mi-8 στην περιοχή του οικισμού Temirovka στην περιοχή Zaporozhye, το οποίο επιχείρησε να πραγματοποιήσει αεροπορική επίθεση στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι ρώσοι ολοκληρώνουν την πλήρη κατάληψη του Bakhmut - Ο επικεφαλής των Wagner στο Bakhmut 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις μέσα και γύρω από το Bakhmut στις 26 και 27 Μαρτίου και σημείωσαν κέρδη στο Bakhmut.
Γεωγραφικά πλάνα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν προχωρήσει κατά μήκος των οδών Zelena και Oleksandry Kolpakovoi στο βορειοδυτικό Bakhmut.
Οι μαχητές της ομάδας Wagner έχουν προχωρήσει εντός του συγκροτήματος AZOM στο βόρειο Bakhmut.
Ο επικεφαλής του Ομίλου Wagner Yevgeny Prigozhin επισκέφθηκε το Σχολείο Νο. 5 κοντά στο κέντρο του Bakhmut.
Ομάδες Wagner έφτασαν στη σιδηροδρομική γραμμή στο βόρειο Bakhmut στις 26 Μαρτίου και συνέχισαν να προελαύνουν εντός αστικών περιοχών του βόρειου και νοτιοδυτικού Bakhmut σε μια προσπάθεια να φτάσουν στο κέντρο της πόλης Bakhmut.
Οι Wagner προελαύνουν στο Bakhmut με την υποστήριξη απροσδιόριστων συμβατικών ρωσικών στοιχείων, υποστηρίζοντας την εκτίμηση του ISW ότι οι συμβατικοί σχηματισμοί υποστηρίζουν όλο και περισσότερο την επίθεση των Wagner.

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Bakhmut


Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Alexander Syrsky επισκέφθηκε το Artemivsk (ουκρανική ονομασία - Bakhmut) για να αναφερθεί στους στρατηγούς του ΝΑΤΟ. επεσήμανε ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR, απόστρατος Α. Marochko.
«Η επίσκεψη στα περίχωρα του Bakhmut από τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μπορεί να σχετίζεται με την προετοιμασία μιας αντικειμενικής έκθεσης προς τους στρατηγούς του ΝΑΤΟ»
Ο Marochko είπε ότι τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν το γεγονός ότι ο Γενικός Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκέφθηκε τις θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Bakhmut.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, ο αρχιστράτηγος επισκέφτηκε τα πιο καυτά τμήματα της κατεύθυνσης του Bakhmut, όπου αξιολόγησε την κατάσταση και πήρε ορισμένες αποφάσεις σχετικά με την ομάδα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που αμύνονταν εδώ.
Ωστόσο, ο ουκρανικός Τύπος αποσιώπησε την παρουσία ξένων στρατιωτικών, που συμμετείχαν σε αυτή την επίσκεψη.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν την Avdiivka και την Marinka... νέες επιθέσεις και προς Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή Avdiivka στο Donetsk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 26 και 27 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην ίδια την Avdiivka, στο Novokalynove (10 χλμ βόρεια της Avdiivka), Severne (5 χλμ δυτικά της Avdiivka), Tonenke (5 χλμ δυτικά της Avdiivka), Stepove (8 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και Novobakhmutivka (11 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka).
Ο Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Avdiivka Vitaly Barbarash ανακοίνωσε στις 27 Μαρτίου ότι οι εργαζόμενοι στις κοινοτικές υπηρεσίες εκκενώνουν την Avdiivka και ότι η στρατιωτική διοίκηση θα απενεργοποιήσει τα κινητά τηλέφωνα στην πόλη λόγω της παρουσίας Ρώσων πληροφοριοδοτών στην πόλη.
Ο εκπρόσωπος των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksiy Dmytrashkivyskyi, δήλωσε ότι στοιχεία του ρωσικού 10ου Συντάγματος (πιθανότατα σχηματισμός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk που πρόσφατα υπάγεται στη ρωσική διοίκηση) πολεμούν στην περιοχή Avdiivka.
Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Novokalynove και επιτίθενται προς το Keramik.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα βόρεια προάστια της Marinka.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε δείχνει επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει βόρεια της Novomykhailivka, περίπου 10 χιλιόμετρα νότια της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν εκ νέου επιθετικές επιχειρήσεις νότια του Vuhledar
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 27 Μαρτίου δείχνουν μικρές ρωσικές προόδους στη νότια περιοχή περίπου 3 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Vuhledar ή Ugledar.

Times: Οι ΗΠΑ θέλουν νίκη

Η ηγεσία των ΗΠΑ αλλάζει την προσέγγισή της για την κατάσταση στην Ουκρανία προς μια πιο σκληρή στρατηγική ποντάροντας ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει στρατιωτικά την Ρωσία και να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη αναφέρει η εφημερίδα Times.
«Θέλουμε να δούμε πώς η Ουκρανία θα κερδίσει και θα διατηρήσει όλη της την επικράτεια», ανέφερε η πηγή. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να διασφαλιστεί η «κυριαρχία και ανεξαρτησία» της Ουκρανίας, που σημαίνει την επιστροφή των χαμένων εδαφών.
«Η ρεαλιστική εκτίμηση είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί στο ορατό μέλλον», τόνισε, δηλώνοντας επίσης ότι η Ρωσία τώρα «δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για διαπραγματεύσεις».

Φήμες για την απόλυση του Διοικητή της Ρωσικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων Rustam Muradov

Οι φήμες για την απόλυση του Διοικητή της Ρωσικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων (Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια) Συνταγματάρχη Στρατηγού Rustam Muradov εντείνονται.
Ρωσικές πηγές πληροφοριών ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές στρατιωτικές αρχές απέλυσαν τον Muradov από τη θέση του ως διοικητής της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Ο Muradov ανέλαβε τη διοίκηση της Ρωσικής Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (EMD) στις 6 Οκτωβρίου 2022 και έχει επιβλέψει μια σειρά επιθετικών επιχειρήσεων χαμηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών απωλειών που υπέστησαν στην επίθεση εναντίον του Pavlivka τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2022 και την παρατεταμένη προσπάθεια για την κατάληψη του Vuhledar

Ο Surovikin επικεφαλής της Ρωσικής άμυνας στην Ανατολική Ουκρανία

Ρωσικές πηγές έχουν επαινέσει τον πρώην Διοικητή των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, Στρατηγό Surovikin, ο οποίος μπορεί να είναι υπεύθυνος για την άμυνα έναντι μιας μελλοντικής ουκρανικής αντεπίθεσης
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η στρατιωτική στρατηγική του Surovikin είναι καλύτερη από αυτή του Ρώσου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και σημερινού Διοικητή των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία Στρατηγού Valery Gerasimov.

Οι ρωσικές δυνάμεις έτοιμες να καταστρέψουν τα τανκς Leopard, Abrams

Οι ρωσικές δυνάμεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) περιμένουν τα άρματα μάχης Leopard και Abrams δυτικής κατασκευής, που αποστέλλονται στην Ουκρανία, να εμφανιστούν στο πεδίο της μάχης, προκειμένου να τα καταλάβουν και να τα μελετήσουν για να τα καταστρέφουν πιο αποτελεσματικά, υποστήριξε ο Yan Gagin, σύμβουλος στον αναπληρωτή επικεφαλής του DPR Denis Pushilin.

«Κάθε κομμάτι του ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού ή στρατιωτικού οχήματος που παίρνουμε στα χέρια μας πηγαίνει για έρευνα.
Κάθε όπλο τρόπαιο βελτιώνει την αμυντική μας βιομηχανία, μας βοηθά να γνωρίζουμε τον εχθρό μας, να καταλαβαίνουμε πώς και τι να χρησιμοποιήσουμε για να τον πολεμήσουμε.
Τα άρματα μάχης Leopard και Abrams είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.
Τα συστήματα επικοινωνίας, ασφάλειας και καθοδήγησης, που είναι εγκατεστημένα σε εχθρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών των άρματα μάχης, παρουσιάζουν πολύ σοβαρό ενδιαφέρον, ότι σχετίζεται με τα ραντάρ, είναι επίσης ενδιαφέρον.

Ορισμένα ωστόσο οχήματα που αποστέλλονται από τη Δύση είναι πολύ μέτρια και δεν διαθέοτυν εξαιρετικά χαρακτηριστικά.
Ένα τέτοιο όχημα εθεάθη πρόσφατα κοντά στην πόλη Chasov Year - ένα ελβετικής κατασκευής θωρακισμένο αυτοκίνητο Eagle. Οι προδιαγραφές του είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό, δεν υπάρχει ενδιαφέρον να το μελετήσουμε.

Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Δύση έχει στείλει όπλα και στρατιωτικά οχήματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι τα δυτικά κράτη συχνά αποστέλλουν απαρχαιωμένα κομμάτια εξοπλισμού στην Ουκρανία, αντικαθιστώντας τα δικά τους οχήματα με νεότερα.

Πάνω από 104.000 βλήματα εκτόξευσαν οι Ουκρανοί

Ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε πάνω από 100.000 βλήματα στο Donetsk από τότε που η κατάσταση κλιμακώθηκε.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει πάνω από 100.000 πραγματικά βλήματα στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) από τότε που κλιμακώθηκε η σύγκρουση στα μέσα Φεβρουαρίου.
«Έως και 16.451 επιθέσεις καταγράφηκαν στις 403 ημέρες κλιμάκωσης, εκ των οποίων οι 16.119 αφορούσαν βαρέα όπλα.
Οι Ουκρανοί εκτόξευσαν συνολικά 104.462 βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων».

Έως και 684 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 28 παιδιά, σκοτώθηκαν στο Donetsk.
Σε περιοχές που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης σκοτώθηκαν 3.787 άμαχοι, ανάμεσά τους 106 παιδιά.
Συνολικά 4.471 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 134 παιδιά.
Περίπου 2.568 άμαχοι, ανάμεσά τους 181 παιδιά, τραυματίστηκαν και 104 άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, πάτησαν στις νάρκες κατά προσωπικού Lepestok ή «πέταλα».
Λόγω της σύγκρουσης έχουν καταστραφεί 10.239 σπίτια και 2.509 μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις υποδομής στο Donetsk.

Trump: Η Ουκρανία μπορεί να καταστραφεί μέσα σε ενάμιση χρόνο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νύν υποψήφιος Πρόοδος Trump πιστεύει ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να καταστραφεί μέσα σε ενάμιση χρόνο εάν δεν επιλυθεί η σύγκρουση.
Μάλιστα ο Trump προέβλεψε ότι η ουκρανική κρίση «μπορεί να μην επιλυθεί πριν από την εκλογή» του προέδρου των ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2024 και η πολιτική της κυβέρνησης του σημερινού Αμερικανού Προέδρου Biden απειλεί με «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».
«Αν δεν επιλυθεί, μπορώ να το κάνω εντός 24 ωρών με τη συμμετοχή του Ουκρανού Προέδρου Zelensky και του Ρώσου Προέδρου Putin.
Αυτές θα ήταν πολύ απλές διαπραγματεύσεις, αλλά δεν θα αποκαλύψω την ουσία τους, γιατί εάν το κάνω οι διαπραγματεύσεις, δεν θα λειτουργήσουν», τόνισε ο Trump.

«Πριν από αυτό, άλλος ενάμιση χρόνο, είναι πολύς καιρός.
Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί σε αυτό το διάστημα.
Η ουσία είναι ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει γιατί η Ουκρανία καταστρέφεται», κινδυνεύει να μην μείνει τίποτα όρθιο στην Ουκρανία.
Ο Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, με την πολιτική του απέναντι στην Ουκρανία, μπορεί να ωθεί την ανθρωπότητα προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Ο Trump υποστήριξε ότι εάν κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία σε μια μέρα, αλλά ποτέ δεν διευκρίνισε πώς ακριβώς σκοπεύει να το πετύχει.
Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο του 2024.
Ο Trump ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2022 ότι έχει θέσει υποψηφιότητα, επίσης και ο Biden σχεδιάζει να κατέλθει ξανά στην κούρσα της διεκδίκησης…

27march2023_Military_Situation_in_region_of_Donbass-768x1021.jpg
Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_272023.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_March_272023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_272023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης