Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νέκρωσαν αεροδρόμια, σταθμοί λεωφορείων και τρένων - Μεγάλες διαδηλώσεις από τα συνδικάτα

Γερμανία: Νέκρωσαν αεροδρόμια, σταθμοί λεωφορείων και τρένων - Μεγάλες διαδηλώσεις από τα συνδικάτα
Μόνο στη Φρανκφούρτη, σχεδόν 1.200 πτήσεις για 160.000 επιβάτες ακυρώθηκαν και οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες κοιμήθηκαν σε παγκάκια
Σχετικά Άρθρα
Αεροδρόμια, σταθμοί λεωφορείων και τρένων σε όλη τη Γερμανία δεν είχαν καμιά κίνηση όλη μέρα, προκαλώντας αναστάτωση σε εκατομμύρια κατοίκους.
Επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων δεκαετιών, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πλήττεται από τον πληθωρισμό.
Το συνδικάτο Verdi και το σωματείο σιδηροδρόμων και μεταφορών EVG είχαν κυρήξει άλλη μια 24ωρη απεργία, μετά από μήνες αντιδράσεων καθώς οι αυξημένες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο.
Οι τερματικοί σταθμοί εγκαταλείφθηκαν σε μεγάλο βαθμό καθώς στα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων δύο από τα μεγαλύτερα της Γερμανίας στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη, όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν, ενώ οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες ακυρώθηκαν από τη σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn.
Οι απεργοί εργαζόμενοι που φορούσαν κίτρινα ή κόκκινα σακάκια υψηλής ορατότητας έκαναν διαδηλώσεις χρησιμοποιώντας σειρήνες και σφυρίχτρες, κρατώντας πανό και κυματίζοντας σημαίες.
Η Ένωση αεροδρομίων ADV υπολόγισε ότι 380.000 επιβάτες αεροπορικών μεταφορών δεν κατάφεραν να κάνουν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους.
Μόνο στη Φρανκφούρτη, σχεδόν 1.200 πτήσεις για 160.000 επιβάτες ακυρώθηκαν και οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες κοιμήθηκαν σε παγκάκια. Στην Κολωνία, η έλλειψη αστικών τρένων οδήγησε τον κόσμο στη χρήση ταξί.
Οι εργαζόμενοι ζητούν υψηλότερους μισθούς για να αμβλύνουν τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, ο οποίος έφτασε το 9,3% τον Φεβρουάριο.
Το συνδικάτο Verdi διαπραγματεύεται για λογαριασμό περίπου 2,5 εκατομμυρίων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων συγκοινωνιών και των αεροδρομίων, ενώ η EVG διαπραγματεύεται για περίπου 230.000 υπαλλήλους στη Deutsche Bahn και στις εταιρείες λεωφορείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης