Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η First Citizens εξαγοράζει τα περιουσιακά στοιχεία της Silicon Valley Bank, με discount 23%

Η First Citizens εξαγοράζει τα περιουσιακά στοιχεία της Silicon Valley Bank, με discount 23%
Περίπου 90 δισ. δολάρια σε τίτλους και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Silicon Valley Bank θα παραμείνουν "υπό καθεστώς διαχείρισης προς διάθεση" από την FDIC
Σχετικά Άρθρα
Η First Citizens Bank & Trust Co θα αγοράσει τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corporation), γεγονός που ενδεχομένως θα ηρεμήσει τις αγορές μετά τη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση των ΗΠΑ από την εποχή της Lehman Brothers.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά περιουσιακών στοιχείων της SVB ύψους περίπου 72 δισ. δολαρίων με discount 16,5 δισ. δολαρίων, ενώ περίπου 90 δισ. δολάρια σε τίτλους και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν "υπό καθεστώς διαχείρισης προς διάθεση από την FDIC".
"Επιπλέον, η FDIC έλαβε δικαιώματα ανατίμησης μετοχών της First Citizens BancShares, με έδρα το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, με δυνητική αξία έως και 500 εκατ. δολάρια", αναφέρει η FDIC στην ανακοίνωσή της.
Η ρυθμιστική αρχή μετέφερε όλες τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία της SVB σε μια νέα "τράπεζα-γέφυρα" νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους καταθέτες της χρεοκοπημένης τράπεζας.
"Τα 17 πρώην υποκαταστήματα της Silicon Valley Bridge Bank, National Association, θα ανοίξουν ως First-Citizens Bank & Trust Company τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023", αναφέρει η ανακοίνωση.
"Οι πελάτες της Silicon Valley Bridge Bank, National Association, θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σημερινό τους υποκατάστημα μέχρι να λάβουν ειδοποίηση από την First-Citizens Bank & Trust Company ότι έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή των συστημάτων ώστε να είναι δυνατή η παροχή τραπεζικών υπηρεσιών πλήρους εξυπηρέτησης σε όλα τα υπόλοιπα υποκαταστήματά της".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης