Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία Τέμπη: Ώρα απολογίας για τους σταθμάρχες της Λάρισας

Τραγωδία Τέμπη: Ώρα απολογίας για τους σταθμάρχες της Λάρισας
Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους
Σχετικά Άρθρα
Αρχίζουν οι απολογίες στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή των σταθμαρχών της Λάρισας, οι οποίοι είχαν βάρδια την ημέρα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου αναμένεται να απολογηθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ο συμβασιούχος σταθμάρχης που είχε την απογευματινή βάρδια στο σταθμό της Λάρισας, ενώ ο δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος είναι μόνιμος υπάλληλος του ΟΣΕ και αποτελεί και τον παλιότερο, του οποίου η βάρδια έληγε στις 23:00 το βράδυ αλλά φέρεται να έφυγε νωρίτερα, πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου.
Οι σταθμάρχες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Τι θα υποστηρίξουν στις απολογίες τους

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συμβασιούχος αναμένεται να υποστηρίξει ότι η βάρδια του έληγε στις 22:00 το βράδυ και ότι ο ίδιος έφυγε στις 22:15, καθώς δεν δικαιούται υπερωρίες.
Ο παλαιότερος σταθμάρχης φαίνεται πως θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 23:00 το βράδυ αλλά και ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι και τις 23:00, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας στις 23:02 το βράδυ.

Απολογείται και ο επιθεωρητής κυκλοφορίας

Την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαρτίου αναμένεται να απολογηθεί και ο επιθεωρητής κυκλοφορίας, ο οποίος αναμένεται να ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στη βάρδια, και μέχρι και τις 23:00 το βράδυ, να υπάρχουν δύο άτομα.
Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης