Τελευταία Νέα
Διεθνή

O πρόεδρος της Βραζιλίας ανέβαλε επ' αόριστον το ταξίδι του στην Κίνα – Προσεβλήθη από πνευμονία

O πρόεδρος της Βραζιλίας ανέβαλε επ' αόριστον το ταξίδι του στην Κίνα – Προσεβλήθη από πνευμονία
Η Κίνα είναι ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας: το διμερές εμπόριο ανήλθε στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luis Inacio Lula da Silva αποφάσισε να αναβάλει επ' αόριστον την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή (26/3/2023), προκειμένου να αναρρώσει από μια ήπια πνευμονία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ο Lula, 77 ετών, «αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι του στην Κίνα.
Αυτή η αναβολή κοινοποιήθηκε στις κινεζικές αρχές», τονίζει σε ανακοίνωση η γραμματεία επικοινωνίας χωρίς να αναφέρει νέα ημερομηνία του ταξιδιού.
Στην Κίνα, ο Lula θα συζητούσε κυρίως για τη σύγκρουση στην Ουκρανία με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.
Ο Lula επρόκειτο αρχικά να ταξιδέψει στην Κίνα το Σάββατο (25/30, αλλά λόγω μιας «ήπιας πνευμονίας» το ταξίδι, το οποίο διαρκεί σχεδόν 20 ώρες με το αεροπλάνο, αναβλήθηκε για μία ημέρα.
«Παρά την κλινική βελτίωση, η ιατρική υπηρεσία της προεδρίας της Δημοκρατίας συνιστά την αναβολή του ταξιδιού στην Κίνα μέχρι το τέλος του κύκλου μετάδοσης του ιού», διευκρινίζει η γιατρός της βραζιλιάνικης προεδρίας.
Η υψηλή αρτηριακή πίεση ήταν ο λόγος που ώθησε τον Lula να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις την Πέμπτη το απόγευμα κατά την επιστροφή του στη Μπραζίλια, σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de S. Paulo, έπειτα από μια δύσκολη ημέρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκεί επισκέφθηκε συγκεκριμένα το ναυπηγείο των υποβρυχίων Scorpène τα οποία ναυπηγούνται σε συνεργασία με τον γαλλικό όμιλο Naval Group.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας επρόκειτο να πάει στο Πεκίνο, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας με έξι υπουργούς, κυβερνήτες, βουλευτές, γερουσιαστές και 240 επικεφαλής επιχειρήσεων.
Η Κίνα είναι ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας: το διμερές εμπόριο ανήλθε στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης