Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου για Κίνα – Θηριώδης στρατιωτικός προϋπολογισμός 842 δισ.δολ και κυνική παραδοχή Πενταγώνου

ΗΠΑ: Χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου για Κίνα – Θηριώδης στρατιωτικός προϋπολογισμός  842 δισ.δολ και κυνική παραδοχή Πενταγώνου
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο με την Κίνα και το λένε ανοιχτά
Σχετικά Άρθρα
Με κυνισμό ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin και ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Mark Milley τόνισε σε ακρόαση στο Κογκρέσο την Πέμπτη (23/3/2023), πως ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου για το 2024 θα βοηθήσει τη χώρα να προετοιμαστεί για έναν μελλοντικό πόλεμο με την Κίνα.
Ο Milley επέμεινε ότι ο προτεινόμενος θηριώδης στρατιωτικός προϋπολογισμός των 842 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει σκοπό μεν να αποτρέψει τον πόλεμο, αλλά και να προετοιμάσει τον αμερικανικό στρατό δε για να πολεμήσει.
Μιλώντας στην υποεπιτροπή των πιστώσεων για την άμυνα σημείωσε ότι η αποτροπή και η προετοιμασία για μια σύγκρουση «είναι εξαιρετικά ακριβή, αλλά δεν είναι τόσο ακριβή όσο η μάχη.
Και αυτός ο προϋπολογισμός αποτρέπει τον πόλεμο και μας προετοιμάζει να πολεμήσουμε εάν χρειαστεί.
Το Πεντάγωνο προσδιόρισε την Κίνα ως η «πιο ολοκληρωμένη και σοβαρή πρόκληση για τη στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ» στην Εθνική Στρατηγική Άμυνας του 2022, και πρόσφατα, οι στρατιωτικοί ηγέτες των ΗΠΑ δηλώνουν ανοιχτά πώς προετοιμάζονται για έναν άμεσο πόλεμο με την Κίνα παρά τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

Ταϊβάν


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει επίσης υποσχεθεί να υπερασπιστεί την Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής επίθεσης.
Ο Milley σημείωσε ότι οι ενέργειες της Κίνας «την ωθούν προς την κατεύθυνση της αντιπαράθεσης και της πιθανής σύγκρουσης με τους γείτονές της και πιθανώς τις ΗΠΑ», απηχώντας παρόμοιες προειδοποιήσεις από Κινέζους αξιωματούχους.
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Qin Gang προειδοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι εάν οι ΗΠΑ δεν αλλάξουν πορεία όσον αφορά τη στρατιωτική τους συσσώρευση στην Ασία - Ειρηνικό και άλλες πολιτικές που στοχεύουν στην Κίνα, θα οδηγηθούν σε «σύγκρουση και αντιπαράθεση».

Στρατιωτικό ίχνος στον Ειρηνικό

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του Πενταγώνου θα επεκτείνει περαιτέρω το στρατιωτικό αποτύπωμα των ΗΠΑ στην περιοχή χρηματοδοτώντας ένα σχέδιο γνωστό ως Pacific Deterrence Initiative.
«Αυτός ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει μια αύξηση 40% σε σχέση με το περσινό για την Πρωτοβουλία Αποτροπής του Ειρηνικού στο ιστορικό υψηλό των 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων», είπε ο Austin στην ακρόαση.
«Αυτό θα χρηματοδοτήσει μια ισχυρότερη άμυνα στη Χαβάη και το Γκουάμ και βαθύτερη συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους μας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης