Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο σημερινός εορτασμός - Απαραίτητος ο ουσιαστικός ιστορικός αναστοχασμός

Μητσοτάκης: Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο σημερινός εορτασμός - Απαραίτητος ο ουσιαστικός ιστορικός αναστοχασμός
"H εθνική ανεξαρτησία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και συνοχή", τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
«Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό. Πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους μας. Πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτήν τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού» , δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.
«Η σημερινή ημέρα όμως είναι ταυτόχρονα μέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας, για τις γυναίκες και τους άνδρες, οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία και εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι σημαντικοί πόροι ,οι οποίοι κατανέμονται στην Εθνική Άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι όμως απολύτως απαραίτητη για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία, η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική συνοχή. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής για τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Αλλά και μια ημέρα που μας θυμίζει το χρέος μας να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς τους, παραδίδοντας στη νέα γενιά μια πατρίδα πιο ισχυρή.Χρόνια πολλά Ελλάδα μας», ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Μητσοτάκης.
m2_4.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης