Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Δεν θα συλλαμβάναμε τον Putin – Δεν στέλνουμε όπλα και στρατιώτες στην Ουκρανία

Ουγγαρία: Δεν θα συλλαμβάναμε τον Putin – Δεν στέλνουμε όπλα και στρατιώτες στην Ουκρανία
Δεν είναι ενσωματωμένο στο ουγγρικό νομικό σύστημα το Καταστατικό της Ρώσμης για το ΔΠΔ
Σχετικά Άρθρα
Δεν θα προχωρούσαμε στη σύλληψη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin αν ερχόταν στην ουγγρική επικράτεια υποστηρίζει η Ουγγαρία, τηρώντας σαφείς αποστάσεις από την υπόλοιπη Δύση κατόπιν του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Σημειώνεται πως η Ουγγαρία έχει υπογράψει και επικυρώσει το Καταστατικό της Ρώμης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αν και σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού είπε πως το Καταστατικό της Ρώμης δεν είναι ενσωματωμένο στο νομικό σύστημα της Ουγγαρίας.
«Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι πολύ εύστοχες καθώς οδηγούν τα πράγματα προς την περαιτέρω κλιμάκωση και όχι προς την ειρήνη, αυτή είναι η προσωπική μου υποκειμενική γνώμη» υποστήριξε ο Gergely Gulyas.

Όχι όπλα στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Gulyas, η Ουγγαρία δεν πρόκειται να στείλει όπλα και στρατιώτες στην Ουκρανία, αναφέροντας πως οι Ούγγροι στρατιώτες βρίσκονται στα ανατολικά σύνορα της χώρας έχοντας μόνο αμυντικά καθήκοντα.
Όπως είπε, η Ουγγαρία εμμένει στη θέση της πως απαιτείται κατάπαυση του πυρός και ειρηνικές συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης