Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Όχι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για πρωθυπουργό, ναι σε «πολιτικό πρόσωπο»

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Όχι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για πρωθυπουργό, ναι σε «πολιτικό πρόσωπο»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στο ότι ο σχηματισμός κυβέρνηση πρέπει να γίνει από την πρώτη Κυριακή
Αντίθετος σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία πρωθυπουργός θα είναι είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ.
Όπως υποστήριξε, πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο, με βάση τη δύναμη των κομμάτων, και η κυβέρνηση να είναι αμιγώς πολιτική, χωρίς ωστόσο να «φωτογραφήσει» κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο . Ξεκαθάρισε δε ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία της συζήτησης για κυβερνητικές συνεργασίες αν δεν λάβει ένα «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό στις κάλπες.
«Γι αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων γιατί δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία, τα πρόσωπα αυτά να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας», τόνισε.
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πάντως πως μιλά αποκλειστικά για τον πρώτο γύρο των εκλογών.
Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε, «η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω.
Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Δηλαδή; Μα όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, υπονομεύοντας τη σταθερότητα για να εκβιάσεις ή εγώ ή ο Τσίπρας, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού.
Το θεωρώ καταστροφικό. Δηλαδή λέει Τσίπρας, Μητσοτάκης.
Εγωιστής είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Και δεν είναι εγωιστές αυτοί οι δύο που λένε ή εγώ ή αυτός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της τρίτης εντολής θα απευθυνθεί και στα δύο μεγάλα κόμματα, αφήνοντας να διαφανεί και μία προτίμηση σε έναν «μεγάλο συνασπισμό» με τη συμμετοχή του κόμματός του.
Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στο ότι ο σχηματισμός κυβέρνηση πρέπει να γίνει από την πρώτη Κυριακή ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Γιάνη Βαρουφάκη σε ένα σχήμα συνεργασίας καθώς τον κατηγόρησε «πως έπαιξε με τη δραχμή». Αντίθετα δεν απέκλεισε πρόταση συνεργασίας και στα δυο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.
«Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων.
Δηλαδή;
Μα όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, υπονομεύοντας τη σταθερότητα για να εκβιάσεις ή εγώ ή ο Τσίπρας, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό. Δηλαδή λέει Τσίπρας, Μητσοτάκης.
Εγωιστής είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Και δεν είναι εγωιστές αυτοί οι δύο που λένε ή εγώ ή αυτός», ανέφερε.

«Δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση από τον πρωθυπουργό»

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συνάντησης που δεν έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός είναι σε μεγάλο αδιέξοδο (…) Με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή και του απαντώ ότι θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας. Επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με αυτόν, δεν έγιναν. Εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση.
(…) Η δεύτερη φορά που έχω μιλήσει με τον κύριο Μητσοτάκη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση. Όπου εγώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator, δεν το έχω δημοσιοποιήσει διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης