Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ολοκληρώθηκε η εξέταση του Boris Johnson από την Επιτροπή Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων

Βρετανία: Ολοκληρώθηκε η εξέταση του Boris Johnson από την Επιτροπή Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως ό,τι έκανε το έκανε καλή τη πίστει...
Για πάνω από τρεις ώρες η Επιτροπή Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία εξέτασε σήμερα το απόγευμα τον Boris Johnson για το αν έλεγε αλήθεια στο κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2021 όταν υποστήριζε ότι δεν γνώριζε πως τα λεγόμενα «κορωνοπάρτι» της Downing Street, που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω πανδημίας, «παραβίαζαν τους κανόνες» που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως ό,τι έκανε το έκανε καλή τη πίστει.
«Είμαι εδώ για να πω με το χέρι στην καρδιά ότι δεν είπα ψέματα στη Βουλή. Οι δηλώσεις έγιναν καλή τη πίστει και στη βάση όσων ειλικρινά γνώριζα και πίστευα εκείνη τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο Boris Johnson.
Μάλιστα, όπως εμφατικά τόνισε, αν πίστευε ότι οι συναθροίσεις στην Downing Street ήταν παράνομες, δεν θα επέτρεπε στον επίσημο φωτογράφο του πρωθυπουργικού γραφείου να τραβήξει φωτογραφίες.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής των Εργατικών Harriett Harman, επεσήμανε ότι η παραπλάνηση του κοινοβουλίου εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών, καθώς χάνεται η εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του κοινοβουλίου αλλά και των πολιτών. «Χωρίς αυτήν την εμπιστοσύνη, ολόκληρη η κοινοβουλευτική δημοκρατία υπονομεύεται», σημείωσε με νόημα η κα Harman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης