Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κι άλλη περιφερειακή τράπεζα κλυδωνίζεται - H Pacwest έχασε το 20% των καταθέσεών της - Πτώση -17,12% για τη μετοχή

ΗΠΑ: Κι άλλη περιφερειακή τράπεζα κλυδωνίζεται - H Pacwest έχασε το 20% των καταθέσεών της - Πτώση -17,12% για τη μετοχή
Πτώση - 10,4% καταγράφει η μετοχή της PacWest
Σχετικά Άρθρα
Αν και όλη η προσοχή έχει συγκεντρωθεί στις τις προσπάθειες της First Republic Bank να πετύχει μια ανακεφαλαιοποίηση, άλλη μια αμερικανική τράπεζα φαίνεται ότι έχει αρχίσει να κλυδωνίζεται.
Ο λόγος αφορά την Pacific West Bank (PacWest) που με ανακοίνωσή της αναγνώρισε ότι έχει χάσει το 20% των καταθέσεών της από την αρχή του 2023, ότι εξέτασε το ενδεχόμενο μιας αύξησης κεφαλαίου αλλά στη συνέχεια τo εγκατέλειψε αλλά ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,4 δισ. δολάρια από την Atlas SP Partners.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι καταθέσεις της PacWest ήταν 27,1 δισ. δολάρια τη Δευτέρα, έναντι 33,9 δισ. δολάρια στο τέλος του 2022.
Όπως ανέφερε η τράπεζα, το 65% των καταθέσεών της καλύπτεται από την κυβέρνηση.
Η μετοχή της PacWest έχανε ως και 11% κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών συναλλαγών, περιόρισε αργότερα τις απώλειές της έως το  -5% αλλά τελικά έκλεισε με πτώση -17,12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης