Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Επανέκαμψαν» οι διαπραγματεύσεις της Thrinvest με την Attica Bank – Τι απάντησε ο ESM στο ΤΧΣ για την αύξηση κεφαλαίου

«Επανέκαμψαν» οι διαπραγματεύσεις της Thrinvest με την Attica Bank – Τι απάντησε ο ESM στο ΤΧΣ για την αύξηση κεφαλαίου
Η πλευρά της Thrinvest συνεχίζεται να ζητά τα αυτονόητα, δηλαδή να υπάρξει ένας οδικός χάρτης για τις πραγματικές ζημίες της Attica Bank  
Σχετικά Άρθρα
Ενεργοποιήθηκαν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Thrinvest των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη και Εξάρχου με την Attica Bank, ώστε να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 473,3 εκατ. ευρώ.
Η πλευρά της Thrinvest συνεχίζεται να ζητά τα αυτονόητα, δηλαδή να υπάρξει ένας οδικός χάρτης τόσο για τις πραγματικές ζημίες της Attica Bank όσο και για το πώς θα υλοποιηθεί η συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα.
Οι τελικές ζημίες της Attica Bank ανέρχονται στα 720 εκατ. ευρώ και, αφαιρώντας τα 282 εκατ. που είναι τα κεφάλαια της τράπεζας, προκύπτει ένα κεφαλαιακό έλλειμμα ή αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 438 εκατ. ευρώ.
Τα αιτήματα και επιχειρήματα της πλευράς Thrinvest θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα και αυτό φαίνεται να αντικατοπτρίζεται και στη θετικότερη στάση που κρατούν πλέον οι εμπλεκόμενοι περί την Attica Bank.
Σε σχέση με το παρελθόν φαίνεται να υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος…

Η επιστολή του ΤΧΣ στον ESM

Πληροφορούμαστε πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έστειλε επιστολή στον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωζώνης, στον οποίο υπάγεται, με το εξής θέμα:
«Μπορεί να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank χωρίς τη συμμετοχή ιδιώτη επενδυτή;».
Να θυμίσουμε πως στο ενημερωτικό δελτίο της Attica Bank για την αύξηση κεφαλαίου αναφέρεται ότι τρεις μέτοχοι θα καλύψουν την αύξηση, το ΤΧΣ με ποσοστό 70,6%, το ΤΜΕΔΕ με 20,43% και ο ΕΦΚΑ με 8,53%.
Ενώ χωρίς τη συμμετοχή ιδιώτη επενδυτή θα θεωρηθεί καθαρά state aid, δηλαδή κρατική βοήθεια, εντούτοις λόγω των δραματικών εξελίξεων με την Credit Suisse ο ΕSM μπορεί προσωρινά να επιτρέψει την αύξηση κεφαλαίου χωρίς τη συμμετοχή ιδιώτη επενδυτή.
Ούτως ή αλλως ο ιδιώτης επενδυτής Ellington – RINOA αποδείχθηκε μεγάλο φιάσκο.
Ωστόσο, πέρα από κάθε αμφιβολία, η συμμετοχή ιδιώτη επενδυτή είναι ουσιώδες ζήτημα και αυτό χρειάζεται η Attica Bank για να μπορέσει να έχει μέλλον, σε αντίθεση με το παρελθόν της, που είναι τραγικό και μιαρό.
atticabanak_amk.png
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ_αμκ_Attica_bank.png
Πολλά τα ερωτηματικά εάν αυτοί οι στόχοι είναι ρεαλιστικοί
atticabnkkk33.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης