Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τρομοκράτες στη Συρία

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τρομοκράτες στη Συρία
Οι ΗΠΑ θέλουν αποσταθεροποίηση στην περιοχή αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εξοπλίζουν Ισλαμιστές τρομοκράτες που έχουν υπό τον έλεγχο τους προκειμένου να υποσκάψουν τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al Assad και να αποσταθεροποιήσουν την ευρύτερη περιοχή αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.
«Ο διευθυντής του διεθνούς τμήματος των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας, Sergey Naryshkin αναφέρει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ισλαμιστικές ομάδες που τελούν υπό τον έλεγχο τους στη Συρία για να υποσκάψουν τη θέση της νόμιμης κυβέρνησης του Bashar al Assad.
Οι ΗΠΑ έχουν δώσει ιδιαίτερο ρόλο στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό - έναν συνασπισμό ένοπλων μονάδων της Κουρδικής και Αραβικής αντιπολίτευσης που επιχειρούν στο κέντρο και στα βορειοανατολικά της χώρας.
Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί τους χρησιμοποιούν έτσι ώστε να συνεργάζονται με μυστικούς σχηματισμούς του Ισλαμικού Κράτους που εξακολουθούν να βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας» επισημαίνουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας πως οι ενέργειες αυτές συντονίζονται από την αμερικανική στρατιωτική βάση Al Tanf που βρίσκεται στη Homs.

Συμμετοχή Αμερικάνων

«Εκπρόσωποι της Κεντρικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, μαζί με μέλη από τις υπηρεσίες πληροφοριών, εμπλέκονται στον σχεδιασμό μεγάλων επιχειρήσεων εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων και κρατικών δομών στη Συρία» τονίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός αυτών των εγκληματικών δραστηριοτήτων είναι να υπονομεύσουν την κατάσταση στη Συρία.
«Το IS έχει επιφορτιστεί με την υποκίνηση εχθροπραξιών στη νοτιοδυτική Συρία, στο κεντρικό τμήμα της χώρας (Homs) και στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη (Raqqa, Deir Ez-Zor κυβερνήσεις).
Σκοπεύουν να σχηματίσουν αρκετές ομάδες ριζοσπαστών με συνολικό αριθμό περίπου 300 άτομα.
Μετά από ειδική εκπαίδευση, θα εμπλακούν σε επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία και το Ιράν» αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, επισημαίνοντας μάλιστα πως «οι προστάτες τους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ορισμένους από τους τρομοκράτες στην περιοχή της πρωτεύουσας, μεταξύ άλλων για την απαγωγή Ρώσων και Ιρανών στρατιωτικών».

Κρατική τρομοκρατία

Επιπλέον, αναφέρεται πως στη βάση του Al Tanf επιλύεται και το θέμα του εξοπλισμού των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, αρκετές δεκάδες φορτηγά με πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος, καθώς και φορητό σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς Igla, συστήματα πυραυλικής άμυνας TOW και NLAW πρόκειται να παραδοθούν στις ομάδες που θα σχηματιστούν στο εγγύς μέλλον.
«Η στενή εμπλοκή των ΗΠΑ με τους ισλαμιστές τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών του ΙΚ, τους βάζει στην ίδια βάση.
Στην ουσία, τέτοιες δραστηριότητες των ΗΠΑ είναι εκδήλωση κρατικής τρομοκρατίας» καταλήγουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης