Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν ευμετάβλητες για αρκετές ημέρες

Villeroy (ΕΚΤ): Οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν ευμετάβλητες για αρκετές ημέρες
Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης διαβεβαιώνει ότι οι γαλλικές τράπεζες δεν ανησυχούν για τα προβλήματα της Credit Suisse
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση οι διεθνείς τραπεζικές μετοχές θα μπορούσαν να παραμείνουν ευμετάβλητες για αρκετές ημέρες, εξέφρασε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης, Francois Villeroy de Galhau. Ωστόσο, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι ρυθμιστικοί κανόνες των γαλλικών και ευρωπαϊκών τραπεζών είναι καλύτεροι από εκείνους των ΗΠΑ.
Ειδικά για τις γαλλικές τράπεζες υπογράμμισε ότι έχουν ισχυρή ρευστότητα και κεφάλαια. «Οι γαλλικές τράπεζες είναι ισχυρές» υποστήριξε μιλώντας στη Le Monde και τόνισε ότι οι γαλλικές τράπεζες δεν ανησυχούν για τα προβλήματα της Credit Suisse.
«Έχουν διαφοροποιημένα επιχειρηματικά μοντέλα, τα οποία είναι κερδοφόρα. Έχουν ισχυρούς ελέγχους κινδύνου και, πάνω απ' όλα, διαθέτουν πολύ σημαντικά επίπεδα ρευστότητας και κεφαλαίου» επεσήμανε σε άλλες δηλώσεις του στο ραδιόφωνο France Inter.
Όσον αφορά την ΕΚΤ, ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε ότι εξακολουθεί να είναι αποφασισμένη όσον αφορά τη μείωση του πληθωρισμού. Ο Villeroy εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι παγκόσμιες τιμές γεωργικών προϊόντων θα μειωθούν τον Ιούνιο, γεγονός που θα συμβάλλει στην άμβλυνση των πιέσεων στις τιμές των τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης