Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίδραση στις αγορές - Ο DAX +1% μετά την παρέμβαση ΕΚΤ, ΕΒΑ για τα ομόλογα AT1

Αντίδραση στις αγορές - Ο  DAX +1% μετά την παρέμβαση ΕΚΤ, ΕΒΑ για τα ομόλογα AT1
Σε θετικό έδαφος γύρισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ανοδική αντίδραση προκάλεσε στις ευρωπαϊκές αγορές, η παρέμβαση των ΕΚΤ και ΕΒΑ, σχετικά με τα ομόλογα AT1.
Οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές περιόρισαν τις απώλειές τους, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωζώνης έσπευσαν να αποστασιοποιηθούν από την απόφαση της Ελβετίας να επιβάλει απώλειες στους κατόχους χρέους μειωμένης εξασφάλισης της Credit Suisse, στο πλαίσιο της συμφωνίας πώλησης της τράπεζας στην UBS.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης και η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι "χαιρετίζουν το ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων που έλαβαν χθες οι ελβετικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα", αλλά σημείωσαν ότι θα είχαν προχωρήσει διαφορετικά, κουρεύοντας τους μετόχους. πριν διαγράψουν το λεγόμενο πρόσθετο κεφάλαιο της κατηγορίας 1, μια μορφή χρέους βαθιάς μειωμένης εξασφάλισης (ομόλογα ΑΤ1).

Οι αγορές παρέμειναν σε εγρήγορση μετά την ανακοίνωση των ελβετικών αρχών ότι ομόλογα της Credit Suisse αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων - μια πιο επικίνδυνη κατηγορία χρέους - θα εξαλειφθούν από τη συγχώνευση. Η απόφαση αναμενόταν ευρέως ότι θα οδηγούσε σε περαιτέρω αναταραχή στην αγορά, καθώς οι traders αντιδρούν στις πιθανές απώλειες για τους κατόχους χρέους στην Credit Suisse.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1% στις 14.919 μονάδες, αντιστρέφοντας τις αρχικές απώλειες άνω του 1%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 7.388 μονάδες.
Στις 7.007 μονάδες με άνοδο 1,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 1,2% στις 25.799 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει κέρδη 0,9% στις 8.795 μονάδες.
H μετοχή της Credit Suisse καταρρέει 60%, ενώ ο τίτλος της UBS σημειώνει ανακάμπτει 0,9% -13% νωρίτερα.
Οριακές μεταβολές σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει άνοδο 1,5% στις 2.357 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 39 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Απριλίου στο -7%.
Περιορίζεται η πτώση στις τιμές του πετρελαίου.
To brent υποχωρεί 1,6% στα 71,77 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό -1,6% στα 65,88 δολ. το βαρέλι.

Τριγμοί στην Ασία μετά την εξαγορά της Credit Suisse - Ο Hang Seng στο -3%

Τριγμούς προκαλούν στα χρηματστήρια της Ασίας οι εξελίξεις στην Credit Suisse, εν μέσω φόβων για παγκόσμια τραπεζική κρίση, ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve για να αποφασίσει για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο Hang Seng, κύριος δείκτης του Χονγκ Κονγκ έφτασε να υποχωρεί πάνω από 3%.
Η Σαγκάη, το Τόκιο και το Σίδνεϊ σημείωσαν επίσης πτώση.
Ειδικότερα, ο Asia Dow διαπραγματεύεται στο -1,2%,ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο -1,4% στις 26.945 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ -2,6% στις 19.016 μονάδες και ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα στις 3.234 μονάδες με πτώση 0,5%.
Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι η UBS θα εξαγοράσει τη μικρότερη ανταγωνίστριά της, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να μειώσουν τους φόβους για τις τράπεζες μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών τραπεζών.
Οι κεντρικές τράπεζες ανακοίνωσαν συντονισμένες προσπάθειες για τη σταθεροποίηση των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης μιας διευκόλυνσης για δανεισμό σε δολάρια ΗΠΑ, αν χρειαστεί.
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι τράπεζες λυγίζουν υπό την πίεση των απροσδόκητα γρήγορων, μεγάλων αυξήσεων των επιτοκίων κατά το περασμένο έτος για την «παύση» της οικονομικής δραστηριότητας και του πληθωρισμού.
Οι τιμές των ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων στα βιβλία τους μειώθηκαν, τροφοδοτώντας την ανησυχία για την οικονομική υγεία του τραπεζικού κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης