Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επιστολή της Credit Suisse προς τους εργαζόμενους: Κάποιοι πελάτες θα θέλουν να μεταφέρουν τα assets σε άλλη τράπεζα

Νέα επιστολή της Credit Suisse προς τους εργαζόμενους: Κάποιοι πελάτες θα θέλουν να μεταφέρουν τα assets σε άλλη τράπεζα
Με νέο memo προς τους εργαζόμενους η διοίκηση της ελβετικής τράπεζας έδωσε τη «γραμμή» που θα τηρηθεί με τους πελάτες μετά την εξαγορά
Σχετικά Άρθρα
Η εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS έχει προκαλέσει αναστάτωση στους πελάτες αλλά και στους εργαζόμενους της ελβετικής τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της Credit Suisse -με νέα επιστολή προς τους εργαζόμενους της- περιγράφει το πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους πελάτες τους μετά την εξαγορά.
Σε αυτό το memo, η διοίκηση αναφέρει πως ενδεχομένως -μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς- κάποιοι πελάτες θα θελήσουν να μεταφέρουν τα assets σε άλλη τράπεζα. «Προς το παρόν τα assets εξακολουθούν είναι διαχωρισμένα. Μόλις αυτό αλλάξει, εσείς (σσ. οι πελάτες) ενδεχομένως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μεταφέρετε κάποια από τα assets σε άλλη τράπεζα, εάν η συγκέντρωση σας προκαλεί ανησυχία». Αυτή, λοιπόν, θα πρέπει να είναι η απάντηση του προσωπικού της Credit Suisse προς τους πελάτες εάν οι τελευταίοι ανησυχούν για το πως θα πρέπει να αντιδράσουν εάν ήταν επίσης πελάτες της UBS και θα ήθελαν να αποφύγουν την υπερβολική συγκέντρωση assets, που μπορεί να αποτελεί ανησυχία για τους πλούσιες πελάτες. Σημειώνεται ότι η επιστολή φέρει ημερομηνία Κυριακής (19/3/2023) και την αποκαλύπτει το Reuters.
Σύμφωνα με το memo, η Credit Suisse καλεί το προσωπικό να ενημερώσει τους πελάτες της ότι τα σχέδια για την επενδυτική τραπεζική της δραστηριότητα θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω, καθώς οι λεπτομέρειες της εξαγοράς της από την UBS ακόμη επεξεργάζονται. «Δεν αναμένουμε να υπάρξει οποιαδήποτε διαταραχή στις υπηρεσίες προς τους πελάτες. Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στη διασφάλιση μιας ομαλής μετάβασης και μιας απρόσκοπτης εμπειρίας για τους αξιόλογους πελάτες και τις πελάτισσές μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Credit Suisse.
Η Credit Suisse συνεχίζει επίσης το ετήσιο επενδυτικό συνέδριό της στην Ασία στο Χονγκ Κονγκ, που αρχίζει την Τρίτη (21/3/2023), δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η εκδήλωση, ωστόσο, θα είναι πλέον κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης.
Σε ξεχωριστό σημείωμα την Κυριακή, η τράπεζα ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι οι καθημερινές της δραστηριότητες δεν επηρεάζονται μετά τη συμφωνία της για την εξαγορά της UBS.
«Τα υποκαταστήματά μας και τα γραφεία μας θα παραμείνουν ανοιχτά και όλοι οι συνάδελφοι αναμένεται και θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέρχονται στη δουλειά τους», ανέφερε η Credit Suisse στο υπόμνημα που εστάλη παγκοσμίως και είδε το Reuters.
Το Reuters ανέφερε την Παρασκευή (17/3/2023), επικαλούμενο πηγές, ότι ορισμένες μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων της Societe Generale και της Deutsche Bank, περιόριζαν τις νέες συναλλαγές που αφορούσαν την Credit Suisse ή τους τίτλους της.
Όσον αφορά τους αντισυμβαλλομένους που έχουν σταματήσει τις συναλλαγές με την Credit Suisse, η τράπεζα ανέφερε στο υπόμνημα με τα σημεία συζήτησης για τους πελάτες ότι πιστεύει ότι η συναλλαγή «θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις χρηματοπιστωτικές αγορές ευρύτερα».

Ανησυχία στους εργαζόμενους

Οι παράγοντες της αγοράς εξακολουθούν να ανησυχούν για τις επόμενες κινήσεις της Credit Suisse και τις επιπτώσεις στους εργαζομένους, τους επενδυτές και τους πελάτες.
Ο πρόεδρος της UBS, Colm Kelleher, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα κλείσει την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse, όπου απασχολούνται χιλιάδες υπάλληλοι σε όλο τον κόσμο. Η UBS δήλωσε ότι αναμένει ετήσια εξοικονόμηση κόστους περίπου 7 δισ. δολ. μέχρι το 2027.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης